Oduševio objašnjenjem zamjene asa od 50 milijuna eura: "Njegovo je da šuti i sluša"

Foto: Profimedia

BIZARNA situacija dogodila se u ranoj fazi utakmice Brentforda i Tottenhama (2:2) u 1. kolu Premier lige. Gostujuća momčad je povela nakon pogotka Cristiana Romera u 11. minuti. James Maddison je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, a Romero se najbolje snašao pred golom Brentforda i glavom savladao Marka Flekkena.

Zabio je u 11. minuti i odmah nakon što je proslavio gol trener mu je naredio da izađe

Romeru je ujedno to bilo posljednje što je uradio na ovoj utakmici jer ga je trener Ange Postecoglou izvadio iz igre odmah nakon proslave ranog gola. Razlog je bio sudar glavama u kojem je Romero ranije sudjelovao s Bryanom Mbuemom, napadačem Brentforda.

Trener Tottenhama i njegovi suradnici procijenili su da Romero ne može nastaviti igru nakon takvog sudara te su kao zamjenu pripremili Davinsona Sancheza. Romero se bunio protiv toga, ali je na kraju ipak poslušao trenera i ljutit izašao iz igre te otišao u svlačionicu.

Šokirao odlukom pa oduševio njenim objašnjenjem

Odluka Postecogloua izazvala je ogromnu pozornost ne samo engleske nego i svjetske nogometne javnosti. Vijest o njegovoj bizarnoj zamjeni je danas hit, a on je nakon utakmice ovako objasnio svoj kontroverzni potez: "Naš liječnik je bio siguran da Romero mora iz igre.

Znam da je on htio ostati, ali igrač nije onaj kojeg se sluša u takvoj situaciji. U njoj i ja, iako sam trener, moram začepiti i slušati doktore. Tako sam i napravio. Znate, malo smo napredovali od vremena kada bi igrači ili treneri ismijavali ovakve situacije."

"Konačno trener koji skupim zvijezdama pokazuje tko je gazda"

Engleski novinari i ljubitelji nogometa oduševljeni su odlukom i komentarom Postecogloua o tom činu jer je bez razmišljanja iz igre izvukao veliku zvijezdu Tottenhama i to odmah nakon što je u 11. minuti zabila gol. Romero je nezamjenjivi branič Argentine, osvajač kontinentalnog i svjetskog naslova te jedan od najskupljih igrača u povijesti Tottenhama.

Prošle godine doveden je iz Atalante za 50 milijuna eura. Bez obzira na to, Postecoglou ga je zamijenio odmah nakon što je jako rano zabio. "Odlično je i važno da je neki trener postupio liderski u ovakvoj situaciji", komentirao je Charlie Eccleshare iz Athletica. 

Pročitajte više