Ofenziva na Windsor Park: "Sjevernoirci već 32 godine nisu amateri"

NAKON osvajanja trećeg mjesta u prošlosezonskom izdanju HNL-a nogometaše Cibalije večeras u Belfastu protiv Cliftonvillea očekuje povijesni nastup u drugom pretkolu Europa lige.

> Šibenik traži drugi skalp na Sredozemlju: "I bez Alispahića želimo zabiti Cipranima"

Nebesko-plavi su poslije najvećeg uspjeha otkako se igra HNL ostali uoči nove sezone bez kičme momčadi (između ostalih Vinkovce su napustili Tomislav Pavličić, Marijan Antolović, Josip Milardović), ali ipak u dvoboje s viceprvakom Sjeverne Irske ulaze kao favoriti.

Bili su, uostalom, Vinkovčani i nositelji u ždrijebu, ali trener Stanko Mršić, nakon što je odgledao tri utakmice večerašnjih suparnika, poziva na maksimalni oprez. Protivnik Vinkovčana jedan je od najuglednijih sjevernoirskih klubova, trostruki prvak svoje zemlje koji ima osam osvojenih kupova, osnovan davne 1879.

"Iznimno su fizički spremni, jako borbeni i oni jednostavno ne poznaju riječ predaja. Impresionirali su me u ova tri dvoboja jer uz tri ostvarene pobjede nisu primili nijedan gol - moramo ih respektirati. Standardni su sudionik euro-natjecanja, a amateri nisu već pune 32 godine", rekao je u najavi utakmice Mršić kojeg ne brinu ne pretjerano dobri rezultati Cibalije u pripremnom razdoblju.

Utakmice su poput braka - tek kad postane službeno, onda je kasno

"Prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljske sasvim drugo. Zapravo, to je poput braka - kad nakon što postane službeno saznate neke stvari za koje je uglavnom kasno. Siguran sam ipak da će moji igrači biti pravi kad bude trebalo, na terenu u Belfastu", prenosi Belfast Telegraph riječi trenera Cibalije koji ima dvije želje za dvoboj sa Sjevernoircima:

"Prvo i osnovno je izbjeći poraz, a drugo - zabiti pogodak. Bilo bi nam tada puno lakše uoči uzvrata."

Mario Lučić najiskusniji je u redovima Cibalije, već je igrao europske utakmice za Dinamo: "
Cliftonville ima nekoliko slabih točki koje ćemo pokušati iskoristiti. Brži smo od njih, i ukoliko loptu spustimo na zemlju, Cliftonville će se naći u problemima jer su momčad uglavnom navikla na duge lopte."

Mršić uoči gostovanja na Windsor Parku nema, kao ni njegov kolega Eddie Patterson, nikakvih problema s ozljedama ni suspenzijama, pa se očekuje da će Cliftonvilleu suprotstaviti najjaču momčad.

Na golu bi trebao stajati Matković, a u sistemu 4-4-2 posljednji red trebali bi činiti Božić, Tomić, Lučić i Parmaković. Sredina terena držat će Radotić, Jurić, Mazalović i Grgić, a pored Dina Kresingera u napadu bi prednost trebao dobiti Baraban.

Pročitajte više