Ogroman kiks Ive Grbića. Pogledajte kako je poklonio gol Liverpoolu

Screenshot: Arena Sport

HRVATSKI golman na vratima engleskog premijerligaša Sheffield Uniteda Ivo Grbić krivac je za prvi pogodak u utakmici protiv Liverpoola. Strijelac je bio Darwin Nunez u 17. minuti, nakon što ga je Grbić napucao u 16 metara. Hrvatski je golman imao vremena riješiti se lopte, no predugo je čekao pa je Urugvajac blokirao njegovo ispucavanje. Lopta je od njega ušla u mrežu.

Sheffield je izjednačio u drugom dijelu autogolom Conora Bradleya, a Grbić je do kraja utakmice imao nekoliko odličnih obrana. Ipak, u 76. minuti nije mogao ništa kod fantastičnog udarca Alexisa Mac Allistera, koji je s ruba kaznenog prostora snažno i precizno pogodio same rašlje. Gakpo je potvrdio pobjedu golom u 90. minuti, utakmica je završila rezultatom 3:1.

Podsjetimo, Grbić je u ljeto 2020. prešao iz Lokomotive u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura. U slavnom klubu je u iduće tri i pol godine branio u samo 14 utakmica, pa je u aktualnom prijelaznom roku napustio klub uz odštetu od 2.5 milijuna eura. Trenutno se njegov Sheffield nalazi na dnu Premier lige sa samo 15 osvojenih bodova.

Od sjajnih do loših nastupa

Ove sezone varirao je u ocjenama za svoje nastupe. Prije tri kola od Arsenala je primio šest golova, a nedavno mu je pet komada zabio Brighton. Imao je i fantastičan nastup u remiju 2:2 protiv Bournemoutha, u kojem je skupio devet obrana te završio u najboljoj momčadi kola po ocjeni SofaScorea.

U Sheffieldu bar dobiva minute, što nije bio slučaj u Atletico Madridu, gdje je godinama sjedio na klupi. Grbić (28) je karijeru počeo u Hajduku, odakle je 2018. besplatno prešao u Lokomotivu. Sjajne utakmice u dresu zagrebačke momčadi donijele su mu transfer u Atletico Madrid te poziv u reprezentaciju, za koju je dvaput branio.

Pročitajte više