Okrugli stol šampiona: Connors, Sampras, Courier i Chang raspravljaju o usponu Đokovića

O FANTASTIČNOJ seriji Novaka Đokovića u 2011. još se raspravlja. Čovjek je u ovoj godini doživio jedan pravi poraz i uzeo tri Grand Slama, šest puta dobio Rafaela Nadala i skinuo ga sa svjetskog broja jedan.

No, jedno je doći na vrh, a drugo ostati na njemu, a mnogi sportaši kažu da je teže obraniti naslov nego ga osvojiti. O fenomenu Đoković na "okruglom stolu" raspravljala su četiri bivša teniska asa - Jimmy Connors, Pete Sampras, Jim Courier i Michael Chang.

"Postupno se postaje najbolji igrač svijeta. To se ne događa preko noći. Ovo je bila jedna od najboljih sezona koje sam vidio. Šest puta pobijediti Nadala, jednoga od najboljih igrača svih vremena... Pobijediti Rogera, vjerojatno najboljega svih vremena četiri puta je nevjerojatno. Mislim da će Đoković osvajati još Grand Slamova, toliko je dobar", kaže veliki Sampras koji je na broju jedan bio rekordnih 268 tjedana i osvojio 14 Grand Slamova.

Jimmy Connors svojedobno je proveo 160 tjedana na vrhu i uzeo osam Grand Slamova. Evo što o Đokoviću kaže najstariji u društvu:

"Teško je igrati protiv njega jer je pomalo "stara-škola" - ranije ide na loptu, hvata u uzlaznoj putanji i igra s puno top spina. Prilično dobro prelazi iz obrane u napad. Prije samo 16 mjeseci nije mogao izdržati dva seta, a sad nadigra Nadala na zemlji. Što se dogodilo s njim, ne smo s igrom nego i fizičkom spremom, ne znam. Mislim da ni on sam ne zna. No, ako tako nastavi bit će nevjerojatan."

Jim Courier tvrdi da je nemoguće znati tko će sljedeće godine biti na broju jedan iako Đoković trenutno ima četiri tisuće bodova više od Nadala.

"Prošle godine u ovo vrijeme svi su govorili o eri Rafaela Nadala. Sada govore o Đokoviću. Što će se dogoditi sljedeće godine nemoguće je predvidjeti i zato svi gledamo tenis."

Michael Chang jedini od navedenih igrača nikad nije bio na broju jedan.

"Ove je godine Đoković zakoračio i rekao "Hej, pogledajte me". Zabavno ga je bilo gledati. Mislim da uspjesi imaju veze s njegovom novom prehranom (bez glutena op.a.). Igra s nevjerojatnom količinom samopouzdanja. Čak je kad je Federer imao meč lopte protiv njega, smijao se i nije bio bezvoljan."

Pročitajte više