Olajuwon sponzorirao teroriste

Islamski centar Da Vah, kojeg je osnovala bivša zvijezda NBA lige Hakeem Olajuwon, donirao je 80.000 dolara koji su iskorišteni za financiranje terorističke organizacije Al Kaida, te Hamas, objavila je američka Vlada.

"Nisam znao da će novac biti iskorišten za pomaganje terorista. Žao mi je što je novac otišao u pogrešne ruke," poručio je Olajuwon, koji nakon prekida igračke karijere studira arapski jezik u Jordanu.

Istragom je utvrđeno kako je centar Da Vah između 2000. i 2002. godine donirao ukupno 80.000 dolara američkoj podružnici sudanske muslimanske-afričke dobrotvorne organizacije, iza koje su stajale terorističke skupine, pa je njezin rad zabranjen u Sjedinjenim Američkim Državama.

"To nije prvi slučaj da donatori nemaju pojma gdje završi njihov novac," kazala je potpredsjednica američkog ministarstva finacija, Molly Millerwise, dodajući kako američke vlasti nemaju namjeru podizati tužbu protiv bivšeg košarkaša Houston Rocketsa.



Olajuwon je u SAD došao iz Nigerije i čak 17 godina je bio član Houston Rocketsa, a 1993. godine je dobio američko državljanstvo.

(Hina) xdl ydl

Pročitajte više