Hrvatski treneri

Olić više nije trener CSKA Moskve, otišao nakon samo dva mjeseca

Foto: Twitter/PFC CSKA Moscow

IVICA OLIĆ više nije trener CSKA Moskve, objavljeno je na službenoj stranici ovog kluba.

Hrvatski trener je krajem travnja preuzeo klub, kada je CSKA bio peti na tablici, s istim brojem bodova kao trećeplasirani Lokomotiv i s osam bodova manje od prvoplasiranog Zenita. Zenitova je prednost na kraju porasla na 15 bodova, a prednost Lokomotiva na šest. CSKA je na kraju osvojio šesto mjesto i ostao bez plasmana u europska natjecanja.

"S velikim entuzijazmom sam iščekivao novu sezonu"

Kasnije se Olić vratio u stručni stožer hrvatske reprezentacije, a sve u dogovoru s klubom. Željno je iščekivao novu sezonu, ali nakon današnjeg sastanka došlo je do raskida suradnje.

"Iskoristio bih priliku da vas informiram o raskidu ugovora s CSKA-om. Danas sam stigao u Moskvu i imao sastanak s upravom kluba. Nakon razgovora klub je odlučio raskinuti našu suradnju. Glavni je razlog različita vizija rada i budućnosti prve momčadi. Žao mi je zbog ovakvog ishoda jer sam se pripremao i s velikim entuzijazmom iščekivao novu sezonu. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim klubu i navijačima zbog odličnog iskustva i ugodna dva mjeseca koja sam proveo u klubu. Svima u CSKA-u i cijeloj armiji navijača želim zdravlje, sreću i uspjeh u budućnosti", izjavio je Olić za CSKA-ovu stranicu.

"Bacili su ga u jezero"

Olić je momčad vodio u devet utakmica, u kojima je ostvario četiri pobjede, remi i četiri poraza.

Legendarni ruski trener Valerij Gazajev (66) je još krajem svibnja izjavio da je CSKA ispao nezahvalan prema Oliću. Gazajev je s tim klubom 2005. osvojio tadašnji UEFA Kup i njegova riječ vrlo je važna u tamošnjem nogometu.

"Olića su bacili u jezero. Ako ispliva - super, a ako ne - utopio se. Sada je on odgovoran za sve neuspjehe", izjavio je Gazajev.

Pročitajte više