Liga prvaka

Olmo je ove sezone igrao za Dinamo u LP-u. Smije li nastupiti protiv Mourinha?

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

RANIJIH godina klubovi koji prezime u Ligi prvaka rijetko su dovodili velika imena u siječanjskom prijelaznom roku jer ti igrači uglavnom ne bi imali pravo nastupa u najjačem natjecanju.

Razlog je bio UEFA-in pravilnik prema kojem je jedan igrač u jednoj sezoni Lige prvaka smio igrati samo za jedan klub. Međutim, prošle sezone je na radost klubova UEFA promijenila ovo pravilo.

Tako sad momčadi mogu za drugi dio natjecanja u Ligi prvaka registrirati još tri igrača, neovisno o tome jesu li nastupali za druge momčadi u Ligi prvaka ili u Europa ligi. Registraciju tih igrača momčadi koje su prošle u nokaut fazu morale su obaviti do 3. veljače.

Među tri najzanimljivija igrača koja su promijenila klub u siječnju je Dani Olmo, španjolski reprezentativac koji je Dinamo zamijenio Leipzigom. Zahvaljujući novom pravilu bivši dinamovac imat će pravo nastupa protiv Tottenhama u osmini finala Lige prvaka. 

Borussia zbog istog pravila može računati na Erlinga Halanda kojeg je dovela iz Salzburga i koji je proglašen za najboljeg igrača Bundeslige u siječnju, a Manchester United u liku Bruna Fernandesa dobio je pojačanje za Europa ligu.
 

Pročitajte više