DINAMO ISPAO IZ EUROPE

Olmo: Ne znam hoću li ostati. Hvala, Pep, ali nemam što dodati

Foto: Pixsell, Index

POLJAK Damian Kadzior ubacio je visoku, dobru loptu, ali kretnja Danija Olma bila je ključna. Uletio je u šesnaesterac na loptu i volejom iz prve prebacio golmana. Dinamo je poveo protiv Manchester Cityja pred 30 tisuća ljudi na Maksimiru, ali bljesak Danija Olma koji se danas vrti na portalima u Europi bilo je sve što smo vidjeli od Dinama u zadnjoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu (4:1) za ovo desetljeće. Dinamo je ispao iz Europe, pomogla je u tome i Atalanta koja je nokautirala Šahtar u Ukrajini 3:0, a Dinamo bacila na zadnje mjesto skupine s pet osvojenih bodova. Nenad Bjelica i igrači ove sezone uzeli su puno, ali su puno i izgubili.

U subotu Dinamo čeka utakmica s Lokomotivom pred polupraznim, hladnim Maksimirom. Neće svi imati jednak motiv, Dinamo će puno toga mijenjati, pitanje je samo po kakvom nacrtu i tko će biti glavni arhitekt. Konstatacija koja se danas može čuti među navijačima u svakom kutku Zagreba je da se u Dinamu sad otvara rasprodaja, a zna se tko su glavni eksponati. Dani Olmo i Bruno Petković odrazili su se prema Europi, postali su važni igrači nacionalnih reprezentacija. Olmo je htio otići još ljetos, o tome je iskreno govorio, a onda je njegova obitelj povukla ručnu u javnosti. Olmov transfer bit će sigurno zamršen posao s puno aktera koji se žele naplatiti. 

Najdraži pogodak u karijeri 

Španjolca koji je s Dinamom u Ligi prvaka nabio svoju tržišnu vrijednost u visine, sinoć su nakon poraza mnogi dočekali s pitanjem dokad će ostati. Engleski mediji i Twitter bili su prepuni izvještaja o njegovoj majstoriji i prije kraja susreta. Pep Guardiola nije ga mogao zaobići u analizi utakmice pred novinarima, no za bogati Manchester City Olmo je samo jedan u nizu, svjestan da takvi klubovi kupuju ionako sve što vrijedi.

"Vjerojatno mi je ovo najdraži pogodak u karijeri", rekao je Olmo na odlasku sa stadiona.

To je bilo to, bez posebnog komentara, bez objašnjenja i odgovora Guardioli. Olmo je bio pomalo odsutan, ali rekao je većinu toga u svega nekoliko riječi. 

"Sve ste vidjeli. Nemam puno toga za reći, šteta za obje utakmice protiv Šahtara gdje smo izgubili sve u pet minuta. City je pokazao koliko je jak. Hvala navijačima, bilo ih je puno kao uvijek u Ligi prvaka, volio bih da dođu i na HNL. Što se mene tiče, imam ugovor još godinu dana, igrač sam Dinama i vidjet ćemo hoću li ostati. Guardioli hvala što o meni lijepo govori, ali ni na tu temu nemam više ništa dodati", kazao nam je mladi veznjak s kojim Dinamo namjerava napraviti najveći transfer u povijesti kluba.

Pročitajte više