Dani Olmo

Olmo: Sljedeće godine me čeka prilika koja se pruža jednom u životu

Foto: EPA

DANI OLMO jedan je od nogometaša kojem je dobro došla pauza zbog koronavirusa. U Leipzigu je bio u drugom planu i šanse da će zaigrati na Europskom prvenstvu za Španjolsku bile su male. Onda je njemačko prvenstvo prekinuto zbog koronavirusa, a Europsko odgođeno za sljedeću godinu. Olmo će 2021. loviti i naslov olimpijskog prvaka sa Španjolskom.

"Dodatna godina dat će nam vremena da ostvarimo stabilnost. Govorimo o igračima velike kvalitete koji će uspjeti bilo gdje. Pitanje je vremena. Možda će trebati koji mjesec za prilagodbu, ali vremenom će se dokazati. Svima nam je to u glavama, možemo dodatno napredovati i na ljeto 2021. biti u najboljoj formi", rekao je Olmo koji će sa suigračima pokušati donijeti Španjolskoj drugo olimpijsko zlato, prvo nakon 1992. godine.

"Tko ne bi volio zaigrati na Euru i onda otići na Igre? Euro je san svakog nogometaša, a Igre su prilika koja se jednom pruža, san svakog sportaša."

Olmo koji je u siječnju zamijenio Dinamo Leipzigom na početku je dobio priliku u njemačkom klubu, a onda ispao iz momčadi.

"Moje prve četiri utakmice protekle su jako dobro, a onda je došao niz utakmica u kojima nisam dobio ni jednu minutu. Međutim, došao sam u lidera Bundeslige i nije lako upasti u momčad. Cilj nam je osvojiti Bundesligu i upravo taj cilj me je privukao."

Pročitajte više