KSW U ZAGREBU

"On je jedini pravi nasljednik Cro Copa. Postat će legenda hrvatskog sporta"

Foto: Facebook

KSW, najjača MMA europska organizacija sinoć je odradila svoj prvi event u Hrvatskoj i općenito u regiji.

Mjesto događanja bila je Arena Zagreb koja je bila odlično popunjena, oko 12 tisuća gledatelja pratilo je borbe najboljih regionalnih boraca. U zagrebačkom kavezu borili su se Delija, Račić, Jun, Pejić, Bakočević i mnogi drugi. 

Veliku priliku u KSW-u neočekivano je dobio Ivica Trušček. Iskusni hrvatski MMA borac uletio je na event dan prije umjesto ozlijeđenog Rakasa koji je ozlijedio stopalo šetajući psa večer prije borbe.

Trušček je u odličnoj borbi protiv Kaszubowskog izgubio odlukom sudaca, a nakon borbe pred našom kamerom je iznio dojmove i prokomentirao MMA stanje u regiji.

"Bila mi je zabavna borba, suci su na kraju odlučili da je on bio bolji. Očito ja nisam bio dovoljno dobar, da jesam, sigurno bi ga završio. Mislim da sam ja trebao pobijediti. Imao sam giljotinu s rukom unutra koja je različitija od giljotine bez ruke koje ja radim jako dobro, ali ovu ne radim ni približno dobro. 

Gdje si bio kad su ti javili da ćeš nastupiti?

"Žao mi je Rakasa, ali s druge strane sretan sam jer sam nastupio. Ja sam 15 minuta prije poziva kupio karte, trebao sam ići gledati s dvojicom prijatelja i onda me zvao trener i pitao me hoću li se boriti. Mislim si, gdje si bio prije 15 minuta, sad mi je propalo 150 kuna."

Jesi bio spreman?

"Bio sam dva mjeseca u treningu bez dana odmora, a onda sam u petak odmorio. Ispalo je kao da mi je Bog šapnuo: "Imamo sutra nekaj za tebe, odmori".

Komentar na borce iz regije, može li tko dogurati i do UFC-a?

"Zapravo i ne trebaju dogurati do UFC-a. KSW je kao UFC samo bolji, to sam djelomično rekao u šali, ali djelomično. KSW ima atraktivne evente i moji dečki iz kluba su tu. Trebaju i ostati ovdje".

Hrvat Roberto Soldić je prvak KSW-a, kakva je njegova budućnost? Jako je mlad.

"Da mislim da je UFC bolji onda bi mu rekao da mu je UFC vrh, ali on je ovdje gdje treba biti. Ja sam se s njim borio, nokautirao me u prvoj rundi, podcijenio sam ga. Zapravo je puno bolji nego što sam ja mislio. Žao mi je što sam prije meča govorio da u njemu ne vidim ništa posebno, sad vidim, trebala mi je njegova noga u glavu da progledam. Može ostati na vrhu svijeta sa KSW-om, ne mora nigdje ići.

Može li Soldić biti nasljednik Cro Copa?

"Baš je i po stilu sličan Mirku. Ima ubojitu lijevu nogu i ruku. Ne forsira, nema ni potrebe jer sve nokautira ljevicom. Jako mi sliči na Cro Cropa i dostojan je kao nasljednik. Može postati nova hrvatska legenda."

VIDEO:


 

Tko je Roberto Soldić?

Soldić je rodom iz Viteza, grada u BiH, ima 24 godine, a s MMA-om se ozbiljno počeo baviti s 20 godina kada je iz BiH stigao u Njemačku.

“Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna”, rekao je Ivan Dijaković, njegov trener i menadžer za Bild.

Hrvatski borac je ogromna zvijezda u Poljskoj. Poljaci ga obožavaju, kada se bori protiv njihovih predstavnika većina njih navija za Soldića kojem svi predviđaju veliku karijeru, a jednog dana bi mogao doći i na vrh velikog UFC-a.

 Nadimak mu je Robo Cop i Vitez iz Viteza

Soldić više voli prvi nadimak Robo Cop koji je nastao gledajući borbe Cro Copa. Roberto je više puta istaknuo da mu je Filipović uzor u karijeri i da bi jednog dana htio biti kao on, a trenutno je na pravom putu. 

Pročitajte više