Opet sramota: Boysi napali švedske ragbijaše misleći da su navijači Bruggea!

HRVATSKI RAGBIJAŠKI SAVEZ se javnim priopćenjem ispričao zbog napada na članove ragbijaške reprezentacije Švedske koja je stigla u Zagreb na gostovanje protiv Hrvatske. Naime, skupina Bad Blue Boysa ispred zagrebačkog hotela Laguna napala je švedske ragbijaše koji su u Hrvatsku stigli na susret 1. kola Europskog kupa nacija. Iako su Boysi bili naoružani metalnim šipkama, a razbježali su se prije dolaska policije, srećom, nitko od napadnutih Šveđana nije ozlijeđen. Bizarno, Boysi su se u ovaj sramotni pohod uputili misleći da napadaju navijače Bruggea!

Priopćenje Hrvatskog ragbijaškog saveza donosimo u cijelosti:

"Ovim putem izražavamo veliko žaljenje povodom nemilog događaja koji se dogodio članovima prijateljske, ragbijaške reprezentacije Kraljevine Švedske.

Osuđujemo ovaj vandalski čin koji je bacio ljagu na Grad Zagreb, Republiku Hrvatsku i na dolazeći sportski događaj, utakmicu između Hrvatske i Švedske (subota, 23.10.2010., 16.30 sati).
Vjerujemo da su se naši sugrađani i cjelokupna hrvatska javnost zgrozili na još jedan oblik nasilja s kojim se susrećemo i da ćemo svi zajedno uskoro i za svagda tome stati na kraj.

Uvjereni smo da ćemo, bez obzira na ovaj nemili događaj, sutra moći uživati u odličnoj ragbijaškoj utakmici i s ponosom navijati za hrvatsku reprezentaciju. Fer, prijateljski i korektno dokazati švedskoj reprezentaciji da su Zagrepčani prije svega civilizirani poznavatelji sporta i da se naši dragi gosti uvijek mogu osjećati lijepo i ugodno u našem glavnom gradu."

Pročitajte više