HNL

Osijek bi mogao ostati bez hrvatskog reprezentativca protiv Hajduka

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U NEDJELJU nas očekuje veliki derbi u HNL-u. Od 19:30 u Gradskom vrtu igraju Osijek i Hajduk, klubovi iz vrha ljestvice.

Domaća momčad uoči bitnog susreta ima problema s kadrom. Nenad Bjelica je na konferenciji za medije potvrdio da Ivan Fiolić sigurno neće igrati. Upitali su ga i za stanje reprezentativnog vratara Ivice Ivušića, na što je odgovorio: "Vidjet ćemo. U ovom trenutku su šanse da on brani minimalne."

Prokomentirao je i aktualnosti u hrvatskom nogometu, konkretno snimku na kojoj sudac Ivan Bebek neprimjereno govori o Hajduku, zbog čega je i Hrvatski nogometni savez pokrenuo disciplinski postupak protiv njega.

"Suđenje ne komentiram, o tome uopće ne želim razgovarati. Mislim da je sve predimenzionirano. Mi smo takvi, tražimo skandale tamo gdje ih nema. Kad bi u javnost izlazilo sve što se govori u VIP ložama - a to izgovaraju vodeći ljudi hrvatskog nogometa - onda bi nekima doživotno zabranili da rade u nogometu. Ružan je ovaj napad na, po meni, najboljeg hrvatskog suca. Bez obzira na to što smo zadnje dvije utakmice s njim izgubili. Nije on tu imao nikakvu ulogu u tim porazima, zasluženo smo poraženi. Ovime možemo izgubiti samo jednog kvalitetnog suca u hrvatskom nogometu, a takvih nemamo u izobilju. Ima ih dobrih, ali nema ih u izobilju. Očito nekim interesnim skupinama to odgovara, kao što je odgovaralo u određenom trenutku rušiti sudačku organizaciju. Neka to ide njima na dušu", poručio je Bjelica.

Pročitajte više