TRANSFERI

Osijek doveo bivšeg igrača Dinama. Bjelica: Odrekao se ne baš malog novca...

Foto: NK Osijek

USPJEŠNO su završeni pregovori između Osijeka i belgijskog Genka. Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, 25-godišnji Ivan Fiolić, došao je u Gradski vrt i potpisao trogodišnji ugovor s Osijekom, piše službena stranica Osijeka.

"Menadžer i ja odbijali smo neke druge ponude kako bih došao u Osijek. Znao sam da će kad-tad ponovno doći dan da nastavim raditi s trenerom Bjelicom. I drago mi je da je ovako završilo, da sam postao član kluba koji ima lijepu i visoku reputaciju u hrvatskom nogometu. U odnosu na vrijeme kada sam posljednji put igrao u HNL-u, Osječani su zaista u svemu napravili veliki iskorak i zato sam sretan što sam sada ovdje", rekao je nakon potpisa za Osijek pa dodao:

"Znam doslovno pola momčadi! S nekima sam igrao u mlađim reprezentacijama, protiv dosta njih se susretao kad smo bili suparnici na terenu, a dijelio sam svlačionicu s Bočkajem, Grezdom i Gržanom. S Perom se posebno dobro poznajem i dosta smo toga prošli zajedno. Jedva čekam zaigrati i mislim da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu. Profesionalac sam i tako sam pristupio obvezama i ovoga ljeta dok sam čekao rasplet situacije, trenirao u Genku i s te strane nema nikakvih problema. Želim od prve utakmice dati sve od sebe i biti dio što uspješnijeg kolektiva."

Trener Nenad Bjelica tvrdi da je Fiolić želio baš u Osijek.

"Iako smo bili kratko zajedno u Maksimiru, u tih mjesec i pol dana zaista sam bio zadovoljan onim što je on pokazivao. Drago mi je što se opet susrećemo i mislim da dovodimo kvalitetnog igrača koji može igrati na četiri pozicije veznoga reda, koji i u centrali, ali i na boku može pružiti jako puno. Vjerujem da će mu, nakon ove posljednje dvije godine, Osijek biti veliki izazov i da će nam pomoći u nastojanju ostvarenja naših ciljeva. Važno je napomenuti da se on odrekao ne baš malog novčanog iznosa da bi ostvario ovaj transfer i stvarno je i time potvrdio veliku želju za dolaskom kod nas. A kada je tako, onda jednostavno takvog igrača morate dovesti. I to smo i učinili."

Pročitajte više