Osijek misli ozbiljno: Gabrijel Boban zabio, a vraća se i Karlo Lulić iz Sampdorije

Foto: NK Osijek

TJEDAN dan prije početka Prvenstva, nogometaši Osijeka međusobno su odmjerili snage na glavnom terenu stadiona u Gradskom vrtu.
 
Pred oko 400 gledatelja Igrali su Bijeli i Plavi, a rezultat je bio neriješen 1:1.
 
Za Bijele je glavom (u svom prvom nastupu za Osječane) zabio Boban u 18. minuti nakon odličnog ubačaja Barišića, dok je izjednačenje Plavima iz slobodnog udarca donio Lesjak u 29. minuti.
 
Za Bijele su igrali: Mikulić, Matas, Lukić, Arsenić,  Barišić, Petrović, Vojnović, Mioč, Knežević, Boban i Perošević.
 
Plavi su nastupili u sastavu Malenica (Žitnjak), Karamarko, Magdić (Lulić), Barać, Marin, Lesjak, Anić, Žaper, Ikić (Špoljarić), Mandić i Štrkalj.
 
Nakon nešto manje od dvije godine, u Gradski vrt se vratio  i odmah zaigrao Karlo Lulić koji bi trebao doći na jednogodišnju posudbu iz talijanske Sampdorije koja ga je prošle sezone ustupila češkom Bohemiansu.
 
Osijek i Sampdoria dogovorili su jednogodišnju posudbu Lulića, a Osijek si je ostavio mogućnost otkupa ugovora.
 
Lulić je u Sampdoriji imao jako dobru prvu sezonu, gdje je standardno nastupao za momčad do 19 godina, u Primavera A ligi, odnosno ligi mladih talijanskih momčadi. Za prvu momčad je debitirao u kupu, a čak se našao na klupi u dvije utakmice Serie A, no nije uspio upisati nastup.
 
Sampdoria ga je prošle sezone uputila na posudbu u češki Bohemians, no tamo se nije uspio nametnuti te je nastupio u samo osam utakmica i postigao jedan pogodak.
 

Pročitajte više