KORONAVIRUS U SPORTU

Osijek zatvorio stadion, svi iz kluba će raditi od kuće. Igrači ne smiju napustiti grad

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

NK Osijek prekinuo je sve aktivnosti u sljedeća dva tjedna, obavijestio je klub na službenoj stranici.

Danas su Bijelo-plavi trebali igrati kod Lokomotive u Zagrebu važnu utakmicu u borbi za europske pozicije u HNL-u, međutim zbog pandemije koronavirusa nastupio je očekivani prekid HNL-a i ostalih natjecanja pod ingerencijom HNS-a.

Inače, HNS je jučer odlučio da se prekidaju Prva HNL i ostala nogometna natjecanja širom Hrvatske. Povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni danas je svim prvoligašima poslao obavijesti o nastavku igranja u HNL-u. 

Prva utakmica bi se trebala igrati 3. travnja.

Priopćenje Osijeka prenosimo u cijelosti:

"U Nogometnom klubu Osijek u sljedeća dva tjedna, odnosno do trenutka opoziva ove odluke, privremeno se zaustavljaju sve aktivnosti. To znači da u tom razdoblju neće biti treninga ni prve, druge, a ni svih ostalih momčadi unutar Škole nogometa. Od ovoga petka zatvara se stadion Gradski vrt i vrijedi opća zabrana ulaska. Posao će klupska administracija i operativa obavljati od kuće, a svi igrači koji su pod ugovorom imaju obvezu ostati u gradu na Dravi, dakle, ne napuštati Osijek. To vrijedi ne samo za strance, nego za sve osječke profesionalce i igrače koji su na bilo koji način ugovorno vezani uz Bijelo-plave.

Odluku je pojasnio direktor Igor Galić koji je istaknuo kako je bolje strpjeti se u iduća dva tjedna nego se kasnije suočiti s mogućim problemima. Galić i njegovi najbliži suradnici u stalnom su kontaktu sa Stožerom civilne zaštite, odgovorno i pravodobno postupajući prvenstveno u cilju prevencije i zaštite zdravlja svih onih koji su izravno ili posredno vezani uz NK Osijek."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više