Osmina finala Kupa: Zagreb pogođen ozljedama na Segestu, Vulić najavljuje pobjedu protiv Šibenika

PET UTAKMICA osmine finala hrvatskog Kupa odigrat će se danas. Momčadi nemaju pravo na loš dan jer se igra samo jedna utakmica.

Prva na rasporedu je počinje već u 14 sati, a sastaju se Istra i Slaven Belupo. Puljanima ne ide u posljednje vrijeme, što će Zlatko Dalić pokušati iskoristiti. Već u petak Istrani gostuju u Zaprešiću kod izravnog suparnika u borbi za opstanak, vjerojatno će zbog tog dvoboja domaći strateg Scoria odmoriti neke igrače  što bi Koprivničanci trebali iskoristiti. Kvalitetu više u odnosu na Istru pokazali su prije deset dana kada su ih glatko na domaćem terenu porazili s 3:0.

"U dobroj smo formi, oporavilo nam se nekoliko važnih igrača i nadam se da ćemo odigrati kako se od nas očekuje. Igra se samo jedna utakmica i mislim da ćemo ići dalje", rekao je trener Slavena.

Varteks će na svom stadionu ugostiti hit prvenstva Karlovac.

"Karlovac će igrati zatvoreno, a takvom taktikom će izbjeći stres borbe za ostanak u prvoj HNL. Njihovim navijačima takva igra ne smeta", najavio je susret trener Varteksa Dražen Besek uz napomenu kako ne želi odavati što je spremio za Igora Pamića danas.

Zanimljivo će biti i na Šubićevcu gdje dolazi Rijeka Zorana Vulića.

"Šibenik je odlična momčad, ali mi danas idemo na pobjedu i prolazak u četvrtfinale", najavio je Vulić.

Osim katastrofalnih rezultata ove sezone treneru Zagreba Igoru Štimcu probleme protiv Segeste će zadavati i mnogobrojne ozljede. Tako neće biti Škorića, Šovšića, Grgića, Oršulića, Pavlovića, Mikulića.. Stoga nije nemoguće da Štimac danas protiv Segeste u momčad stavi i nekoliko juniora.

Peta utakmica danas je susret Osijeka i Intera. U posljednje vrijeme Osiječani u Gradskom vrtu pružaju odlične partije, proteklog vikenda su ispratili Lokomotivu s 3:0. Zaprešićanima je pak u ovom trenutku zbog serije loših rezultata ostanak u ligi ipak glavna preokupacija.

Sutra se u Mladini sastaju Vinogradar i Dinamo, u Kostreni Pomorac i Rudar te na Poljudu Hajduk i Moslavina.

Parovi osmine finala kupa, utorak:

Istra - Slaven Belupo
Šibenik - Rijeka
Varteks - Karlovac
Zagreb - Segesta
Osijek - Inter

Pročitajte više