TRANSFERI

Ostala su četiri dana prijelaznog roka u Španjolskoj. Ovo su mogući transferi

Foto: EPA

OSTALA su još samo četiri dana do kraja zimskog prijelaznog roka, a klubovi u Španjolskoj pokušavaju okončati završne pregovore o kupovini i prodaji nogometaša. Španjolska Marca se kratko osvrnula na dosadašnji angažman svakog kluba.

Alaves - Fokus na vezni red

Alaves je i dalje u potrazi za središnjim veznim nogometašem, poslije ozljede Tomasa Pine, iako su angažirali Victora Camarasa i Ismaela Gutierreza. Također, klubu je potreban i napadač nakon odlaska Johna Guidettija u Hannover, jer su opcije u napadu samo Lucas Perez i Joselu.

Athletic Bilbao – Dolasci samo u slučaju odlazaka

Athletic nikoga nije angažirao niti prodao, i klub ne planira napraviti bilo kakve promjene u siječnju. Eventualno dovođenje pojačanja moglo bi se dogoditi ako neki od ključnih igrača napuste tim, što je malo vjerojatno.

Atletico Madrid – Cavani je prioritet

Obje strane su odlučne pokušati se dogovoriti, usprkos cijeni od 30 milijuna eura, koliko Paris Saint-Germain traži za Edinsona Cavanija.

Prva ponuda je odbijena, ali igrač želi napustiti ekipu i svojevoljno je odlučio ne nastupiti na dvije uzastopne utakmice kako bi izvršio dodatni pritisak na klub, iako je trener izjavio da Cavani izostaje zbog ozljede.

Alternativa za Atletico može biti i Alexandre Lacazette, premda dolazak bilo kojeg od njih dvojice ovisi i o eventualnom odlasku Thomasa Lemara.

Barcelona – Potraga za napadačem

Osnovno pitanje za Katalonce je hoće li biti završen posao s potencijalnom zamjenom za ozlijeđenog Luisa Suareza, jer klub ima vrlo ograničen proračun.

Carles Alena je otišao na posudbu u Betis, a Jean-Clair Todibo u Schalke. Trener Barcelone Quique Setien ne želi više nikoga pustiti, usprkos zanimanju Intera i Juventusa za Artura Vidala i Ivana Rakitića.

Betis – Sve je otvoreno

Betis je već učinio veliki posao dovođenjem Carlesa Alene i Guida Rodrigueza.

Postoji mogućnost da konkurencija na još nekim pozicijama bude pojačana do kraja mjeseca, ali to će ovisiti isključivo o prilikama na nogometnom tržištu.

Celta – Potraga za obrambenim veznim igračem i krilom

Nakon dovođenja Jeisona Murilla, sljedeće mete za Celtu su Oscar Garcia, Oriol Romeu i Cristian Tello, kako bi popunila rupe u veznom redu i na bokovima.

Stanislav Lobotka, Claudio Beauvue i David Costas nalaze se pred izlaznim vratima kluba.

Eibar – Dva ili tri nova potpisa

Od studenog, menadžment kluba razmišlja o zimskom prijelaznom roku što jasno pokazuje da posao obavljen u ljetnom nije bio dobar.

Klub ima na raspolaganju još 5 milijuna eura za plaće i cilj im je dovesti dva ili tri pojačanja. Prva želja im je Aitor Bunuel iz Racinga, a također su u potrazi za napadačem.

Espanyol – Potraga za desnim krilom

Espanyol je bio efikasan u ovom prijelaznom roku i doveo je Leandra Cabreru u obranu i Raula de Tomasa u napad. Sada su u potrazi za desnim krilom.

Najveće želje su Cristian Tello i Ibai Gomez, a ako pregovori ne urode plodom, rezervna opcija je Adrian Embarba iz Rayo Vallecana.

Getafe – Brahim je meta

Nakon što su Raul Carnero i Markel Bergara napustili klub, povrh neočekivanog odlaska Leandra Cabrere, klub je u potrazi za zamjenama.

Enric Gallego bi također mogao otići, a nogometaš Real Madrida Brahim Diaz i još jedan središnji branič su prioriteti kluba.

Granada – Potraga za napadačem i središnjim braničem

Klub je ekspresno angažirao Dimitrija Foulquiera, i sada je fokusiran na dovođenje središnjeg braniča i napadača kako bi pojačao konkurenciju.

Spominje se Jesus Vallejo, nogometaš Reala koji je bio na posudbi u Wolverhampton, ali pregovori se ne odvijaju najbolje.

Randy Nteka je glavni kandidat za zamjenu Adriana Ramosa, međutim Granada će imati veliku konkurenciju, jer su mnogi klubovi pokazali zanimanje za ovog napadača.

Leganes - Napadači

Prioritet kluba je dovesti jednog ili dvojicu napadača, a prve želje su Christian Stuani i Mariano Diaz.

Alternative su Shon Weissman (Wolfsburg), Ruben Sobrino (Valencia), Miguel Angel Guerrero (Olympiacos) i Jese Rodriguez (Sporting de Portugal).

Levante – Bez pojačanja

Rezervni vratar ekipe Oier Olazabal mogao bi napustiti ekipu i to bi mogla biti jedina promjena u timu ove zime.

Levante i nema potrebu za većim promjenama. Paco Lopez je zadovoljan ekipom, a jedino bi u slučaju neke ozbiljne ponude i odlaska klub razmišljao o pojačanju.

Mallorca – Potraga za lijevim krilnim braničem

Pablo Chavarria je na izlaznim vratima i prioritet kluba je dovođenje lijevog krilnog braniča. Jedino dosadašnje pojačanje je Alejandro Pozo.

Osasuna – Enric Gallego

Osasuna želi dovesti napadača, a glavni kandidat bi mogao biti Enric Gallego. Lillo Castellano bi uskoro mogao napustiti ekipu i poći stopama Luisa Perea i Brandona Thomasa, tako da bi Osasuna mogla potražiti i novog rezervnog desnog braniča.

Real Madrid – Poslije Reiniera, nitko više

Real Madrid neće više dovoditi nove igrače, nakon što je završen posao s Reinierom Jesusom, kao velikim zalogom za budućnost.

Real Sociedad – Fokus na Januzaja

Ne očekuje se da Baski potpišu novog igrača, jer bi se na teren uskoro trebali vratiti Aritz Elustondo, David Zurutuza i Asier Illarramendi, koji nisu bili prisutni zbog ozljeda.

Priča se da je Roma navodno zainteresirana za Adnana Januzaja, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari odvijati.

Sevilla – Ništa nije isključeno

Tri igrača su napustila Sevillu, a za sada je stigao samo En-Nesyri za 20 milijuna eura. Sevilla čeka da Atletico, Tottenham i Barcelona zaključe svoje ugovore kako bi u završnici prijelaznog roka dovela još nekoliko nogometaša.

Prioriteti su središnji ili lijevi krilni napadač.

Valencia – Cancelo ili Florenzi

Trener Albert Celades traži rješenja poslije ozljeda Thierryja Correie i Cristiana Piccinija, pa je desni krilni branič za Valenciju prioritet.

Joao Cancelo je prvi izbor, iako klub mora voditi računa o financijskom fair playu. Alternativa bi mogao biti Alessandro Florenzi.

Valladolid – Osam utakmica bez pobjede kao teret

Nekoliko igrača je otišlo, a do sada jedino pojačanje je Raul Carnero. Direktori kluba žele se usredotočiti na igrače iz omladinske škole, ali niz od osam utakmica bez pobjede mogao bi ih natjerati uložiti dodatna sredstva u igrače.

Villarreal – Zamjena za Toka Ekambija

Villarrealu je potreban novi napadač kako bi nadoknadio odlazak Karla Toka Ekambija.

Klub i dalje razmatra sve opcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.