"Oštećeni smo za dva penala? Pa, igrali smo protiv Mes Que Un Club..."

Screenshot: Twitter

BIJES navijača Porta, ali i sportske javnosti te zemlje izazvala je sudačka ekipa utakmice drugog kola Lige prvaka, predvođena Anthonyjem Taylorom. Porto je na svom terenu izgubio 1:0 od Barcelone, za koju je gol postigao Ferran Torres u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. No domaćini tvrde da su prije i poslije odlučujućeg gola gostiju oštećeni za dva čista i nedosuđena penala.

Koljenom u međunožje pred golom

Prvo je u 19. minuti Barcin stoper Youles Kounde pred svojim golom koljenom u međunožje ušao u Portovog napadača Mehdija Taremija kada se ovaj namještao pucati na gol. Međutim, Englezi nisu dosudili ništa na ogorčenje Portugalaca. Jednake su reakcije bile i u 77. minuti.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVU SITUACIJU

Odnošenje lopte rukom s noge igrača Porta

Tada je Joao Cancelo u kaznenom prostoru svoje momčadi rukom doslovno odnio loptu ispred Stephena Eustaquia, igrača Porta u naletu. Ni tada suci nisu reagirali, premda je ovaj put VAR izvršio reviziju situacije. Tako je utvrđeno da je igranju rukom igrača Barcelone prethodilo isto to igrača Porta. To je još više razjarilo Portugalce. Na stadionu i društvenim mrežama ogorčeno poručuju: "Uefalona!" Složenica od riječi "Uefa" i "Barcelona" postala je standardan poklič svih obespravljenih na utakmicama protiv Barce, kojim ukazuju na spregu Uefe, točnije njenih sudaca, i Barcelone. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGU SITUACIJU

Komentar Portovog trenera je hit

Sergio Conceicao, trener Porta, dao je kratak i jasan komentar na ovakvo suđenje. "Odigrali smo sjajno protiv momčadi vrhunske kvalitete. Uspjeli smo poništiti Barcine jake strane i biti opasni pred njenim golom, ali na kraju smo ostali bez bodova. Suđenje? Ha, čujte, igrali smo protiv suparnika koji sam za sebe kaže da je Mes Que Un Club..."

Navedeno znači "Više od kluba" i službeni je moto Barcelone. 

Pročitajte više