Otac hrvatskog junaka na Facebooku: Hvala u ime cijele U17 reprezentacije. Za Dom Spremni!

Foto: Screenshot/Facebook

KAPETAN hrvatske kadetske reprezentacije i igrač Dinama Nikola Moro zabio je u sinoćnjoj pobjedi Hrvatske nad Njemačkom za prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. No, junak mlade vrste ostao je u sjeni svog oca koji je svojim statusima na Facebooku izazvao zgražanje dijela javnosti.

Miro Moro je uoči utakmice Hrvatske i Njemačke napisao: "Žao mi je saveznika ali i oni će pasti.
Bog i Hrvati Za Dom Spremni".



Nakon velike pobjede Moro stariji je napisao: "Drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i van nje, zahvaljujem se od srca u ime Nikole i cijele naše obitelji tako mogu slobodno reći i u ime cijele Hrvatske reprezentacije U 17 što nam dajete potporu u ovim sretnim trenucima a znam da ste i vi sretni zato vas pozdravljamo. Bog i Hrvati Za Dom Spremni. Idemo do finala".

Svom sinu i njegovim suigračima otac Moro čestitao je i nakon pobjede istim pozdravom zbog kojeg je FIFA suspendirala Josipa Šimunića, današnjeg pomoćnika u A reprezentaciji.

Za dom, Joea, Pavelića i ustaše



"SVI SMO MI JOKO ŠIMUNIC BOG I HRVATI ZA DOM SPREMNI", napisao je tada Moro koji je inače vrlo aktivan u braniteljskim inicijativama pa je tako podržao borbu protiv ćirilice u Vukovaru i prosvjedovao protiv zabrane održavanja mise za Antu Pavelića.

Poglavnika NDH i njegovu ustašku vojsku veliča i javno na svom profilu uz brojne snimke ustaških pjesama i spotove Marka Perkovića Thompsona.



"Ajmo, ustaše. Potucimo čejane u srid Beograda. Bog i Hrvati, za dom spremni", pisao je Moro uoči sudara Hrvatske i Srbije u Beogradu 2013. godine.

Na kritike pozdrava "Za dom spremni", Moro je odgovorio: "MOLIM VAS ODJEBITE ME S SVOJE LISTE PRIJATELJA JER MOJ JE POZDRAV JEDAN I JEDINI BOG I HRVATI ZA DOM SPREMNI tko tako ne razmišlja skinite me s k...a ZA DOM SPREMNI".

Kako Moro nije dio nogometne organizacije malo je vjerojatno da će snositi ikakve posljedice zbog veličanja fašizma. Zbog objavljenih statusa i pjesama mogao bi odgovarati tek zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, ali takva praksa u Hrvatskoj ne postoji. Samo je desetak ljudi kažnjeno zbog pozdrava "Za dom spremni" i to redovito zbog vikanja na javnom mjestu ili isticanja parola koje potiču nacionalnu i druge netrpeljivosti.

Svoj donedavno javni profil Moro je danas poslijepodne zaključao.

Sljedeći Mamićev Modrić

Po fotografijama na Facebooku vidi se i da redovito prati mlade selekcije Hrvatske i Dinama na inozemnim turnirima, pa je tako stigao i u Čile na aktualno Svjetsko prvenstvo.

Prema neslužbenim informacijama, upravo bi Moro, kojeg Zdravko Mamić već reklamira kao sljedećeg Modrića, uskoro trebao potvrditi dugogodišnju vjernost Dinamu i postati sljedeći veliki projekt Mamićevog kluba.



 

Pročitajte više