Otac Hrvoja Ćustića: Svijetu smo dali Modrića, a nemamo stadion

Foto: Pixsell

ZADROV direktor Svetko Ćustić, čiji je sin Hrvoje preminuo 3. travnja 2008. godine nakon što je na prvenstvenoj utakmici Zadra i Cibalije na Stanovima potiljkom udario u betonski zid do samog terena, u pismenom obraćanju javnosti zamolio je sve za pomoć jer su uvjetima u kojima djeca Zadra igraju i treniraju katastrofalni.

"Zadar, grad kojega je cijeli svijet, između ostaloga, upoznao i po nogometu, danas je, nažalost, grad bez pravog nogometnog terena. To je naša realnost i istina kojoj moramo svi pogledati u oči. Imamo naše Stanove, koje se trudimo iz dana u dan dovesti u pristojno stanje, no za to je potrebno još mnogo rada i ulaganja", priznao je Svetko Ćustić u dopisu objavljenom na Zadrovoj službenoj stranici.

Napomenuo je kako je Zadar izrodio i odgojio četvoricu hrvatskih reprezentativaca koji su proteklog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pridonijeli osvajanju povijesne srebrne medalje.

"Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković, ali i Santini, Perica i ostali momci koji su prve nogometne korake napravili u našem klubu, najbolji su pokazatelj potencijala kojeg ima zadarski nogomet. Na nama je, a pritom mislim i na nas koji radimo u klubu, ali i na Grad Zadar i Hrvatski nogometni savez, da napravimo sve da taj potencijal iskoristimo kako bismo se u budućnosti ponovno mogli veseliti i ponositi novim sportskim junacima", istaknuo je Svetko Ćustić pozivajući i potičući lokalne vlasti i hrvatsku krovnu nogometnu organizaciju na djelovanje.

Na primjeru je podsjetio kako su ulaganja u Zadrovu infrastrukturu nužna, pa i žurna.

"Uvjeti u kojima radi škola nogometa, koja je toliko dala gradu Zadru i hrvatskom nogometu, ispod su svake razine. Dovoljno je pogledati kako izgleda igralište Bagat, na kojemu naši mladići odrađuju najveći dio treninga, a boljega trenutačno u Zadru nemamo. To je nešto što se čim prije mora promijeniti i za što se svi zajedno moramo boriti svakoga dana jer naša su djeca ono najvrjednije što imamo", zavapio je Zadrov direktor Svetko Ćustić.

Pročitajte više