Otvoren postupak protiv zabrane Torcidi da na Maksimiru navija za Benficu

Foto: Screenshot Facebook

NAVIJAČI Hajduka ogorčeno su reagirali na odluku Dinama i zagrebačke policije koji su za prvu utakmicu osmine finala Europa lige protiv Benfice hrvatskim državljanima zabranili ulaz na južnu tribinu Maksimira, predviđenu za navijače gostiju.

> Torcida i navijači Benfice imaju jedinstveno prijateljstvo. Počelo je tragedijom

> Policija i Dinamo ne daju Torcidi na Maksimir da navija za Benficu

Nekoliko navijača Hajduka je povodom odluke Dinama i zagrebačke policije pisalo Uredu pučke pravobraniteljice i Uredu vlade RH za ljudska prava, žaleći se na diskriminaciju građana RH. Index je prije nekoliko dana poslao upit Uredu pučke pravobraniteljice, a danas smo dobili odgovor.

''Poštovani, zaprimili smo pritužbe troje građana, hrvatskih državljana da im se, zabranom kupovine ulaznica za južnu (gostujuću) tribinu ograničava sloboda kretanja pod neosnovanom krinkom sigurnosno-preventivnih razloga, povodom kojih smo otvorili ispitni postupak i poslali upit MUP –u, a više informacija o tome radi li se uistinu o kršenju ljudskih prava i sloboda imat ćemo nakon što zaprimimo i razmotrimo njihov odgovor'', stoji u odgovoru Ureda.

Podsjećamo, odluka Dinama i zagrebačke policije motivirana je željom da navijačima Benfice u pomoć ne dođe Torcida te da se izbjegnu potencijalni sukobi navijača Hajduka i Dinama.

Torcida je, naime, već 25 godina pobratimljena s No Name Boysima, ultrasima Benfice, a jedni druge podržavaju na domaćim i gostujućim utakmicama svojih klubova širom Europe.

Zato su neki navijači Hajduka željeli iskoristiti ovu priliku i dati podršku No Name Boysima i Benfici protiv najvećih rivala Hajduka i Torcide – Dinama i BBB-a.

Pročitajte više