EUROPSKI DINAMO

Policija i Dinamo ne daju Torcidi na Maksimir da navija za Benficu

Policija i Dinamo ne daju Torcidi na Maksimir da navija za Benficu
Foto: Facebook

"ODLUKOM policije i GNK Dinama kao organizatora utakmice, S.L. Benfici nije dana suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir."

Ova obavijest iz Dinama odnosi se na utakmicu koja se igra idućeg četvrtka.

Stigla je bez pojašnjenja, ali ljubiteljima nogometa, a da ne spominjemo poznavatelje navijačke scene, ne treba objašnjavati zašto su iz Maksimira poručili da Benfici nisu dali suglasnost da ulaznice za njihov sektor na Dinamovom stadionu prodaju hrvatskim državljanima. 

Jasno je kojim "hrvatskim državljanima" je tamo zapriječen ulaz i zbog čega: navijačima Hajduka, kako bi se izbjegli njihovi sukobi s BBB-ima.

Već 25 godina pripadnike Torcide i No Name Boysa, navijača Benfice, veže nešto više od prijateljstva uobičajenih između ultrasa različitih klubova.

Oni su nakon pogibije jedne pripadnice i dva pripadnika No Name Boysa, koja se dogodila na njihovom povratku s utakmice skupine Lige prvaka Hajduk - Benfica u jesen '94., praktično pobratimljeni

Često se posjećuju na domaćim i europskim utakmicama Hajduka i Benfice, kamo jedni drugima odlaze na "ispomoć" i druženje.

Zato je u navijačkom svijetu odmah nakon izvlačenja parova osmine finala krenula priča da će Torcida doći na Maksimir navijati za Benficu, a protiv najvećih rivala, BBB-a i Dinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara