Ovako će večeras igrati Dinamo. Jakirović mijenja sustav i ima jednu dilemu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO i Rijeka od 19 sati na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala SuperSport Kupa. Dinamo ovo natjecanje nije osvojio od 2021., a Rijeka titulu čeka od 2020. godine. Uzvratna utakmica igra se na Rujevici sljedeće srijede, a ovo finale igra se po pravilu gola u gostima.

Sergej Jakirović je, unatoč silnim problemima ove sezone, ostvario glavni cilj, a to je osvajanje naslova prvaka. Za neke od tih problema bio je sam kriv, ali činjenica je da je u ključnom trenutku sezone donio neke odluke koje su mu na kraju donijele titulu.

Zbog toga se u Maksimiru puno lakše diše uoči finala Kupa. Jedan trofej je već osiguran, drugi bi bio bonus iako će svi u klubu reći da je Kup također prevažan. Osobito zbog činjenice što Kup tri godine nije bio u Plavom salonu.

Važnije nego ikad ne primiti gol

Puno toga u pripremi utakmice mijenja činjenica da je HNS, ničim izazvan, odlučio uvesti, odnosno vratiti pravilo gola u gostima. Tako će Jakiroviću večeras biti vrlo važno ne primiti gol i sukladno tome će promijeniti sustav.

Sve ključne utakmice u nastavku sezone Jakirović je dobio u sustavu 3-5-2, koji je "debitirao" na Poljudu protiv Hajduka. Dinamo je solidno izgledao u svim tim utakmicama, ali je prvo poluvrijeme na Rujevici te protiv Osijeka prošlog vikenda bilo dosta slabo.

U obje te utakmice Jakirović se u nastavku vratio na sustav s četvoricom u zadnjoj liniji i za očekivati je da će tako biti i večeras. Najveća trenerova dilema je koga staviti u stoperski par s Kevinom Theophile-Catherineom.

Gdje s Ristovskim?

Maxime Bernauer je bio standardan na toj poziciji, ali je on u zadnje vrijeme malo pao u formi pa je moguće da će umjesto njega zaigrati Stefan Ristovski. On konkurira i za poziciju desnog beka na kojoj bi trebao biti Ronael Pierre-Gabriel.

Stefan Ristovski protiv Rijeke uvijek igra s dodatnim motivom. Iako nije u najboljoj formi, njegova energija u derbijima je vrlo važna, ali trenutačno su Bernauer i Pierre-Gabriel ipak u prednosti. Francuz se pokazao kao veliko pojačanje. Bio je slab na Rujevici, ali to mu je bila prva utakmica nakon par tjedana pauze, a i na njoj je usred susreta promijenio dvije dijametralno suprotne pozicije.

Ogiwara siguran u prvih 11

Protiv Osijeka je bio na klupi, ali bi se mogao sad vratiti u sastav. Na lijevom beku igrat će Takuya Ogiwara, koji skuplja sve veću minutažu. Na Rujevici je odigrao zadnjih 20 minuta i asistirao za pobjednički gol, protiv Osijeka je ušao na poluvremenu i odigrao odlično i njegovo mjesto na lijevom beku nije upitno.

Ostatak momčadi uglavnom ostaje isti. Arijan Ademi igrao je protiv Osijeka i zabio gol za pobjedu, ali će se u momčad vratiti Petar Sučić. Uz njega će u sredini biti Josip Mišić, a ispred njih Martin Baturina. Krila? Gabriel Vidović i Takuro Kaneko i u špici Bruno Petković.

Pročitajte više