Ovako Englezi opisuju Kovačića u utakmici s Tottenhamom. Oduševljeni su

Foto: EPA

MANCHESTER CITY na gostovanju je pobijedio Tottenham 1:0 u šesnaestini finala FA kupa. Jedini pogodak na utakmici postigao je Nathan Ake u 88. minuti, čime se momčad trenera Pepa Guardiole plasirala u osminu finala. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijeli dvoboj za branitelje naslova i obojica su zaradila žuti karton.

Ovo su ocjene nekih engleskih medija za Kovačićev nastup protiv Tottenhama

Goal: 8
Daily Mail: 7.5
Manchester Evening News: 8
90min: 7
Manchester World: 8
Cityxtra: 7.5

Evo što su Englezi pisali o Kovačiću

"Kovačić je bio najbolji igrač Cityja. Izvanredan je na lopti i dobro se postavljao kada je trebalo zaustaviti kontre Tottenhama", piše Goal.

"Ovo je možda bila Kovačićeva najbolja utakmica za City. Progresivniji je s loptom u nogama i ciljano je išao u napad", opisao je Daily Mail.

"Izgledao je kao najbolji igrač Cityja. Prolazio je kroz vezni red i izbacivao igrače Tottenhama", smatraju u Manchester Evening Newsu o Kovačiću.

"Čim je nastupilo zatišje, Kovačić se probudio. Probijao je sredinu s prepoznatljivom veličanstvenošću", objavio je 90min o Kovačiću.

"Vjerojatno Cityjev najbolji igrač. Veznjak je izveo nekoliko impresivnih akcija kroz sredinu te je dobro povezivao igru", napisao je Manchester World o Kovačiću.

"Mučio se s obrambenim dijelom, ali bio je užitak gledati njegova probijanja kroz sredinu terena", naveli su na specijaliziranom mediju Cityxtra.

Pročitajte više