DINAMO

Ovako je Dinamo izgledao kad je zadnji put igrao s Ludogorcem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO večeras od 19:45 u bugarskom Razgradu igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv tamošnjeg prvaka Ludogorca. Riječ je o protivniku koji je u ovu fazu natjecanja došao izbacivši irski Shamrock, dok je Dinamo prošao makedonski Shkupi. Podsjetimo, zagrebački klub je 2012. godine već igrao kvalifikacije za LP protiv Ludogorca.

Nakon što je prva utakmica tadašnjeg drugog pretkola završila 1:1, u uzvratu na Maksimiru prolazak Dinamu osigurao je Domagoj Vida golom u zadnjoj minuti sudačke nadoknade za konačni rezultat 3:2 i jednu od najvećih pobjeda u novijoj povijesti kluba.

Međutim, bugarski prvak revanširao se već iduće sezone, kada su se Dinamo i Ludogorec našli u skupini B Europa lige. Prvo su u Sofiji slavili 3:0 nad Dinamom koji je tada vodio trener Branko Ivanković, da bi u zadnjem kolu na Maksimiru bilo 2:1 za Bugare.

Samo je jedan igrač i danas u Dinamu

Gol za Dinamo u zadnjoj međusobnoj utakmici protiv Ludogorca, odigranoj u prosincu 2013. godine, postigao je Duje Čop. Trener je bio Zoran Mamić, a u početnih 11 našli su se: Grzegorz Sandomierski, Ivo Pinto, Joe Šimunić, Josip Ćalušić, Ruben Lima, Marcelo Brozović, Arijan Ademi, Zvonko Pamić, Soudani, Junior Fernandes i Čop. U drugom poluvremenu Alen Halilović ušao je umjesto Pamića, a Fatos Bećiraj umjesto Soudanija.

Devet godina kasnije Ademi je i dalje igrač hrvatskog prvaka, kao i Čop, no on se trenutno nalazi na posudbi u Šibeniku. Ludogorec je te sezone 2013./2014. osvojio prvo mjesto skupine B Europa lige. Dinamo je pak bio zadnji s jednim bodom.

Pročitajte više