LIGE PETICE

Ovako je govorio trener koji preuzima Milan: "Interist sam oduvijek"

Foto: Getty Images / Guliver Image

INTERIST sam oduvijek - rekao je 9. studenog 2016. godine Stefano Pioli, koji bi danas trebao postati novi trener Milana na poziv Paola Maldinija i Zvonimira Bobana. Dvojac je u velikim problemima jer je slavni talijanski klub u zoni sumraka

Talijanski 53-godišnji trener kao igrač je nastupao za Juventus od 1984. do 1987., a kao strateg je, između ostalog, vodio i Inter od 8. studenog 2016. do 9. svibnja 2017. godine, kada je smijenjen.

A upravo dan po dolasku na klupu Nerazzurra Pioli je rekao gore spomenutu rečenicu koja danas odzvanja u ušima navijača Milana, koji su toliko bijesni mogućnošću da on naslijedi Marca Giampaola, da su na društvenim mrežama jutros lansirali hashtag #PioliOut, koji je već postao globalni trend na Twitteru, a pojavili su se i brojni podaci vezani uz Piolijevu karijeru. 

Posebno brine Piolijeva statistika, koja kaže da ima više izgubljenih ne dobivenih utakmica u Serie A. 

Embed from Getty Images

U povijesti je pet trenera vodilo i Milan i Inter - Giovanni Trapattoni, Luigi Radice, Ilario Castagner, Alberto Zaccheroni i Leonardo.

Milan je ostvario tri pobjede i doživio čak četiri poraza u prvih sedam kola talijanskog prvenstva i trenutačno drži 13. mjesto na ljestvici. 

Pročitajte više