Ovako se u Srbiji odmara MVP NBA lige težak 240 milijuna dolara

NIKOLA JOKIĆ je prije tjedan dana postao MVP NBA lige. Njegov idući ugovor bit će najveći u povijesti košarke.

Srpski centar je 2018. godine s Denverom potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 147 milijuna dolara, a njegov sljedeći ugovor bit će najveći ikad, jer osvajanjem MVP nagrade dobiva mogućnost potpisati super max ugovor. ESPN-ov Bobby Marks objavio je da bi Jokić od 2023. do 2028. trebao zaraditi ukupno 241 milijun dolara. 

Usprkos tome što je superzvijezda i superbogataš, daleko veći nego sunarodnjak Novak Đoković, najbogatiji tenisač u povijesti, sa 150 milijuna dolara zarada od turnira, Jokić je po tko zna koji put dokazao da je antizvijezda. 

Odmor nakon iznimno iscrpljujuće NBA sezone provodi u destinaciji koja nipošto nije glamurozna ili mondena: rodnom Somboru. Jokić se k tome opušta u prašini vojvođanskog grada, jer kamere RTS-a su velikog zaljubljenika u konje uhvatile kako na somborskom hipodromu vozi svog konja jednosjedom. 

Jokić je jučer jako rastužio Srbiju objavom da neće igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Izbornik Igor Kokoškov na to je najavio da će razgovarati s Jokićem kako bi ga nagovorio da zaigra za Srbiju u Tokiju, ako osigura odlazak na OI. Zna gdje ga treba potražiti. 

 

Pročitajte više