Ovako su navijači kijevskog Dinama podržali Boyse: Vi ste kraljevi Europe

Foto: Twitter

NAVIJAČI kijevskog Dinama na društvenim mrežama podržali su navijače zagrebačkog Dinama nakon nereda izazvanih u Ateni uoči utakmice trećeg pretkola Lige prvaka s AEK-om. Na Twitteru je objavljena fotografija s porukom na raketnoj bombi: "Sloboda BBB-ima. 7. 8. 2023. BBB-i su kraljevi Europe." U Ukrajini posljednjih godinu i pol dana traje rat s Rusijom.

Podsjetimo, navijači Dinama, uz podršku navijača Panathinaikosa, potukli su se s fanovima AEK-a u noći s ponedjeljka na utorak. U neredima na atenskim ulicama više desetaka navijača je ozlijeđeno, privedeno ih je stotinjak, od kojih su većina Hrvati, a ubijen je Michalis Katsouris (29). Identitet ubojice, koji je nožem ozlijedio Katsourisa, a on podlijegao ozljedama, nije poznat. U grčkim medijima nagađaju da je riječ o Grku.

Gostujućim navijačima bio je zabranjen dolazak, no 100-200 ih je ipak stiglo u Atenu. UEFA je nakon tragedije odgodila utakmicu pa će hrvatski prvak sljedećeg tjedna na teren. Prva utakmica se igra 15. kolovoza u Zagrebu od 20 sati, a uzvratni meč na rasporedu je tri dana zatim.

Pročitajte više