PREMIERSHIP

Ovo je 10 najuvjerljivijih pobjeda u Premier ligi, u jednoj je zabio i Kranjčar

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEICESTER CITY sinoć je zaprepastio nogometni svijet senzacionalno uvjerljivom pobjedom 9:0 na gostovanju kod Southamptona. Perez i Vardy postigli su po tri gola, a Chilwell, Tielemans i Maddison dodali su po jedan.

To je tek treća utakmica u povijesti engleske Premier lige u kojoj je jedna momčad postigla devet golova, druga u kojoj pritom nije primila niti jedan, a prva koja je sve to ostvarila u gostima.

Ovo je 10 najuvjerljivijih pobjeda u povijesti Premier lige.

Arsenal - Everton 7:0

U posljednjoj domaćoj utakmici sezone 2004./05. Arsenal je zabio sedam komada Evertonu, koji uopće nije bio loš. Te je sezone završio četvrti iako je prije početka sezone prodao Waynea Rooneyja. Robert Pires bio je jedini dvostruki strijelac, po jedan gol zabili su Van Persie, Vieira, Edu, Bergkamp i Flamini.

Nottingham Forest - Manchester United 1:8

Do sinoć je ovo bila najuvjerljivija gostujuća pobjeda u Premier ligi, a United ju je ostvario u povijesnoj sezoni 1998./99. u kojoj je osvojio trostruku krunu. Na poluvremenu je bilo samo 2:1, deset minuta prije kraja 4:1, a onda je Ole Gunnar Solskjaer, koji je ušao u 72. minuti, sam zabio još četiri komada. To je i danas rekord za igrača koji je ušao s klupe.

Middlesbrough - Manchester City 8:1

Prije nego što su ga preuzeli šeici, Manchester Cityju mogli su se dogoditi debakli poput ovog u posljednjem kolu sezone 2007./08. U studenom je momčad Sven-Gorana Erikssona bila treća, ali do kraja sezone se strmoglavila do devetog mjesta. Afonso Alves zabio je hat-trick za Boro.

Chelsea - Wigan 8:0

Chelseaju je u posljednjem kolu 2010. trebala pobjeda za prvi naslov prvaka nakon 2006. pa ništa nije htio prepustiti slučaju. Hat-trickom se iskazao Drogba, a Chelsea je postao prvi klub koji je u jednoj sezoni četiri puta zabio sedam ili više golova, ujedno i prvi koji je probio granicu od 100 golova u sezoni (103). Iako nije ispao iz lige, Wigan je bio grozan, što pokazuje podatak da mu ovo nije bio najteži poraz te sezone.

Manchester City - Watford 8:0

Prije samo mjesec dana David Silva načeo je goste nakon 52 sekunde, a 18 minuta trebalo je Cityju da postigne prvih pet golova. Bernardo Silva bio je najraspucaniji s tri gola, od čega dva u drugom poluvremenu.

Chelsea - Aston Villa 8:0

Ovo je mogla biti najuvjerljivija pobjeda u povijesti, ali Piazon je u 89. minuti promašio jedanaesterac za 9:0. Bilo je to 2012. godine, dok je Bluese vodio Rafa Benitez. Nitko nije postigao hat-trick, a samo je Ramires bio dvostruki strijelac.

Newcastle - Sheffield Wednesday 8:0

Nakon ostavke Ruuda Gullita 1999. Bobby Robson preuzeo je Svrake i na prvoj domaćoj utakmici donio im najuvjerljiviju pobjedu u klupskoj povijesti. Alan Shearer utrpao je pet komada, od kojih dva iz penala, ali ostatak sezone nije bio toliko ugodan za Newcastle, koji je završio na tek 11. mjestu.

Tottenham - Wigan 9:1

Spomenuli smo da Wiganu poraz 8:0 od Chelseaja nije bio najteži u toj sezoni, a razlog je gostovanje kod Tottenhama na kojem je primio još jedan gol više, makar je jedan i postigao. Jermain Defoe bio je peterostruki strijelac, a jedan gol postigao je i Niko Kranjčar.

Manchester United - Ipswich 9:0

Prva utakmica u povijesti Premier lige na kojoj je jedna momčad zabila devet golova bila je ova na Old Traffordu 1995. godine. Andy Cole zabio je pet golova. Zanimljivo, u prvom dijelu sezone Ipswich je pobijedio Crvene vragove 3:2, što mu je bila jedna od samo sedam pobjeda te sezone, u kojoj je davno prije kraja izgubio bilo kakvu šansu za ostanak.

Southampton - Leicester 0:9

I tako smo došli do sinoćnje senzacije u Southamptonu. Leicester je postao prvi klub koji je zabio devet komada u gostima u Premier ligi. Nakon prvih 20 minuta bilo je 3:0, do poluvremena 5:0, a u nastavku je Leicester postigao još četiri gola. Ayoze Perez i Jamie Vardy ubilježili su po hat-trick.

Pročitajte više