Ovo je dokaz: Ronaldo nije tražio zaleđe za suigrača

Foto: Screenshot YouTube

REAL je u devetom kolu Primere pobijedio Bilbao 2:1, a gol vrijedan pobjede i tri boda zabio je Alvaro Morata. No, nakon utakmice najmanje se pričalo i pisalo o pobjedi Kraljeva, jer je pažnju javnosti zaokupila neobična reakcija Cristiana Ronalda, koji je u trenutku kad je Morata zabio Baskima gol, podigao ruku i pogledao prema pomoćnom sucu, kao da traži zaleđe.
 
Taj scenarij, koliko god neobičan i bizaran bio, u slučaju Ronalda nije nezamisliv. Slavni Portugalac podjednako je genijalan, koliko je i tašt nogometaš i u karijeri je više puta pokazao kako mu je osobna slava važnija od uspjeha momčadi. Često je znao izbjegavati sudjelovanje u proslavama golova suigrača, baš kao što je euforično proslavljao svoje nevažne golove, odnosno one koje je zabio kad je utakmica već bila odlučena.
 

Ipak, da je Portugalac zaista tražio od suca da poništi Moratin gol, bio bi to presedan u povijesti nogometa.
 
S tim se slaže Mirrorov kolumnist Ed Malyon, koji smatra da se to nije dogodilo i nudi neke argumente, koji bi trebali potkrijepiti priču o Ronaldovoj nevinosti.
 
Najprije, Malyon kaže kako je Ronaldo u trenutku Moratinog gola podigao ruku i pogledao prema sucu kako bi potvrdio da je gol regularan, jer isti je postignut nakon gužve, a poznato je da se vratari posebno štite u njihovom kaznenom prostoru. Dakle, Ronaldo se ovom gestom samo pobrinuo da potvrdi kako sudac neće poništiti gol.
 
Druga stvar koju engleski novinar ističe, a koja ide u prilog Ronaldu, činjenica je da Portugalcu ovakva proslava gola s jednom rukom u zraku (kao da traži ofsajd), nije strana i u dresu Reala više je puta znao tako slaviti golove suigrača.
 
 
 
 
 

Pročitajte više