FOTO Pročitajte zašto je Partizan izbačen iz Europe

Foto: Slideshare.net, Marko Todorović,Telegraf.rs

PARTIZAN je zbog nepoštivanja financijskoj fair-playa izbačen iz Europe!
 
Associated Press objavio je kako je srpski klub kažnjen izbacivanjem na tri godine jer drugim klubovima duguje 461 tisuću eura, zaposlenima 88 tisuća, a državi 1,926 milijuna eura. 
 
 U objašnjenju svoje odluke UEFA naglašava kako je očito da prethodne kazne nisu postigle svoj učinak pa se Partizan isključuje iz klupskih natjecanja UEFA-e na koje se plasira u iduće 3 godine.
 S druge strane, iz Partizana tvrde kako je kazna uvjetna i da neće postati aktivna ako do kraja mjeseca plate preostala dugovanja. U beogradskom klubu tvrde da je riječ o 360 tisuća eura.
 
Podsjećamo,  Partizan nije prvi srpski klub kome prijeti suspenzija, jer je Zvezda 2014. godine iz istog razloga kažnjena neigranjem u Europi jednu sezonu.
 
S druge strane, Partizan je prije točno deset godina izbačen iz europskih natjecanja zbog nereda koje su počinili Grobari u Mostaru za vrijeme kvalifikacija protiv Zrinjskog.
 

U nastavku teksta možete pogledati kompletnu dokumentaciju koja je stigla na adresu kluba iz Humske iz UEFA-e, u kojoj se kroz brojke, mogu vidjeti dugovanja beogradskog kluba u periodu za koji je napravljen presjek  Komisije za financijski fair-play u 2016. godini.
 
Najvažnija stavka je točka A na početku četvrte stranice opsežnog dokumenta u kojoj se navodi da mjera suspenzije neće stupiti na snagu ako Partizan dokaže da je do 31. siječnja uspio namiriti sva dugovanja.
 
Cijeli dokument možete pročitati OVDJE.
 

UEFA o Partizanu from odrazb

Pročitajte više