Ovo je povijesna momčad 20. kola HNL-a

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

SUPERSPORT HNL je u 20. kolu ponudio puno uzbuđenja, a najveće je vjerojatno izazvala pobjeda Rijeke nad Hajduka na Poljudu u posljednjoj utakmici kola. Osim tog susreta, gledali smo 2:1 pobjedu Istre nad Varaždinom na otvaranju kola te pobjedu Lokomotive nad Osijekom u ranijem subotnjem terminu.

Hajduk i Osijek nisu jedini klubovi koji su ostali bez punog plijena kao favoriti za pobjedu, okliznuo se i Dinamo koji je sa Slaven Belupo odigrao 1:1 u Koprivnici, a Šibenik je u utakmici od "šest bodova" pobijedio na gostovanju u Gorici i došao korak bliže ostanku u ligi.

Povijesnih najboljih 11

Takav splet rezultata doveo je do toga da Sofascoreova momčad kola zadobije povijesne konture. Naime, prvi put otkako ta statistička kuća radi momčad kola za HNL, dakle od početka sezone 2020./2021., dogodilo se da u najboljih 11 kola nema nijednog igrača Dinama, Hajduka ili Osijeka. 

Umjesto njih, mjesto su u postavi našla čak šestorica igrača Šibenika te po jedan igrač Rijeke, Slaven Belupa, Lokomotive i Istre. Najbolji igrač kola je vratar Šibenika Lovre Rogić s ocjenom od čak 8.4, a drugi najbolji igrač kola je Duje Čop s okruglom osmicom.

Slijede Juan Mesa (7.9), Stefan Perić (7.8), Agron Elezi i Vladan Bubanja sa (7.7), Mislav Matić i Nikola Jambor (7.6), Zoran Kvržić (7.5) te Antonio Marin i Einar Galilea (7.4). 

Pročitajte više