Ovo je Zidaneova idealna petorka. U sastavu i jedan Hrvat

Foto: EPA/Screenshot (TikTok/SI)

ZINEDINE ZIDANE (51) izabrao je idealnu nogometnu petorku za Sports Illustrated. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena u tu je momčad uvrstio i jednog Hrvata. Iznenađujuće je ubacio legendarnog hrvatskog kapetana Zvonimira Bobana, iako su mnogi na tom mjestu očekivali vidjeti Luku Modrića, s kojim je uspješno surađivao kao trener u Real Madridu.

Na golu Zidaneove idealne petorke je njegov bivši reprezentativni kolega Fabien Barthez, s kojim je u momčadi osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. te Europsko prvenstvo dvije godine kasnije. Jedini obrambeni igrač je Milanov Talijan Paolo Maldini, protiv kojeg je često igrao u Serie A kao igrač Juventusa.

Kante i Boban u veznom redu

U veznom redu je N'Golo Kante, koji je nedavno iz Chelseaja prešao u Al-Nassr, a s njim u tandemu je Boban. Zidane i Boban bili su protivnici početkom tisućljeća dok je Zidane bio najveća zvijezda Juventusa, a Boban igrač Milana. Zidane i Boban igrali su jedan protiv drugog u polufinalu Mundijala 1998.

Tada je Francuska preokretom pobijedila Hrvatsku 2:1, a u toj je utakmici hrvatski kapetan Boban ispao krivac za prvi pogodak Lilliana Thurama. Napad predvodi Brazilac Ronaldo Nazario, s kojim je Zidane igrao u Real Madridu. 

Zidaneova idealna petorka:

Fabien Barthez, Paolo Maldini, N'Golo Kante, Zvonimir Boban, Ronaldo Nazario

Zidane je trenutno nezaposlen

Zidane je u karijeri igrao za Cannes, Bordeaux, Juventus i Real Madrid, a za reprezentaciju Francuske je odigrao 108 utakmica te zabio 31 gol. Karijeru je završio 2006. godine u Realu, a 1998. je osvojio Zlatnu loptu. U trenerskoj karijeri je vodio samo Real Madrid te je s njim osvojio tri Lige prvaka. Iz kluba je otišao 2021. godine i otad nije nikoga vodio.

Pročitajte više