sp 2022

Ovo nikad niste vidjeli. Golman dvaput isključen i oba puta pomilovan

Foto: EPA

NAJLUĐU utakmicu u povijesti kvalifikacija za SP odigrali su Ekvador i Brazil (1:1), a glavni junak bizarnog meča je Alisson Becker. Golmana Liverpoola i Brazila je kolumbijski sudac Wilmer Roldan dva puta isključio, ali je oba crvena kartona kojim ga je kaznio poništio VAR. 

Prvi put je dobio crveni u 25. minuti nakon što je istrčao iz kaznenog prostora kako bi izbio loptu koja je iz obrane Ekvadora poslana za napadača Valencije. Međutim, Alisson je umjesto lopte, nogom udario glavu suparničkog napadača. Zato mu je sudac dao crveni karton. Međutim, VAR je promijenio Roldanovu presudu u žuti, jer mu je objasnio da je oštar start brazilskog golmana nad ekvadorskim napadačem bio posljedica njegovog čišćenja lopte, a ne namjera ozljeđivanja suparnika. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE ALISSONU PONIŠTEN PRVI CRVENI KARTON

Drugi put sudac je Alissona isključio u sudačkoj nadoknadi te pokazao na penal za Ekvador nakon što je golman Brazila u pokušaju boksanja lopte šakama udario suparnika Ayrtona Preciada u glavu. Roldan je prvo pokazao na penal i Alissonu dao drugi žuti.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE ALISSONU PONIŠTEN DRUGI CRVENI KARTON

Ipak, nakon pregleda snimke shvatio da je pogriješio te poništio obje svoje prethodne odluke. Alisson je tako postao prvi nogometaš u povijesti koji je na istoj utakmici dva puta isključen i oba puta pomilovan. 

Pročitajte više