OVO SE NE PAMTI U VRHUNSKOM SPORTU Potpuni amateri igrat će osminu finala rukometne Lige prvaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

NJEMAČKI rukometni prvak Rhein-Neckar Loewen igrat će prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka kod poljskog Kielcea 24. ožujka s amaterskom momčadi zbog svađe s Europskim rukometnim savezom (EHF).
 
Naime, iz Lowena su tražili da EHF pomakne termin utakmice s Poljacima za dan kasnije, 25. ožujka, jer 24. ožujka Rhein-Neckar Loewen u njemačkom prvenstvu igra veliki derbi s Kielom koji također igra utakmicu osmine finala s mađarskim PICK Szegedom, ali 21. ožujka.
 
Nijemci će tako u Poljsku poslati amatersku momčad koja se natječe u trećoj ligi...
 
"Kada mi je Michel javio vijest mislio sam da se šali u nadi da će dvije federacije pronaći zajednički jezik. Nakon što sam čuo za odluku broj poziva i poruka naglo se povećao i shvatio sam da nije riječ o šali", rekao je trener drugo momčadi Andrea Bechtold.
 
"Mnogi su bili u nevjerici, kao i mi. Ipak, igrači se vesele ovakvoj prilici. S druge strane, katastrofa je za našu prvu momčad koja se mukotrpno borila za priliku da dođe do završnice natjecanja. Sretni smo zbog naših igrača, ali manjak razumijevanja klubu je oduzeo priliku za veliki rezultat."
 

Pročitajte više