DINAMO K. - DINAMO Z. 3:4

Ovo su čudesne obrane penala novog Dinamova heroja

Foto: Screenshot

DINAMOVI juniori jučer su u gostima pobijedili imenjaka iz Kijeva 4:3 na penale i plasirali se u osminu finala juniorske Lige prvaka.

Nakon 90 minuta bilo je 0:0 te su se odmah pucali penali, a junak je bio golman Renato Josipović koji je s dvije nevjerojatne obrane osigurao sebi i suigračima prolazak. Josipović je u prvoj seriji pročitao i obranio udarac Nadolskija, a u zadnjoj seriji je izvadio penal Šulijanskog i omogućio Karrici da donese Dinamu pobjedu.

Obje obrane bile su vrlo teške jer su udarci bili precizni. No Josipović ne samo da je pročitao stranu kod oba udarca nego je obje lopte nevjerojatnim reakcijama izvadio praktički iz male mrežice.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku golova i najzanimljivijih trenutaka možete pogledati OVDJE.

"Vrhunski je ovo doživljaj. Dali smo stvarno sve od sebe, a oni su jako dobra ekipa. Imaju strašan napadački trojac, ali su nas respektirali. Ovo što sam obranio dva penala nije moja zasluga, nego zasluga cijele momčadi", kratko je rekao Dinamov golman.

Dinamo će protivnika u osmini finala saznati sutra, a mogući protivnici su Real, Bayern, Atalanta, Juventus, Liverpool, Inter, Benfica i Ajax.

Pročitajte više