Ovo sucima nije penal za Liverpool protiv Cityja. Klopp poludio

Screenshot: Twitter

LIVERPOOL i Manchester City odigrali su 1:1 na Anfieldu u 28. kolu Premier lige, u jednom od derbija sezone i ključnih utakmica u napetom troboju za naslov. Gostujuća momčad trenera Pepa Guardiole povela je u 23. minuti golom Johna Stonesa, a izjednačio je Alexis Mac Allister u 50. minuti iz penala. Arsenal je ovim remijem zbog bolje gol-razlike ostao na vrhu engleskog prvenstva sa 64 boda, koliko ima i Liverpool. City je treći s bodom manje.

No nakon derbija na Anfieldu najviše se priča o situaciji na kraju sudačke nadoknade, točnije u 99. minuti. Tada je Cityjev igrač Jeremy Doku u svom kaznenom prostoru nogom udario u grudi suparnika Mac Allistera i to dok su obojica išli na loptu.

Sudac Michael Oliver je uz pomoć kolega iz VAR sobe analizirao situaciju, ali je na kraju odlučio da nije penal za Liverpool. To je naravno razbjesnilo navijače igrače Redsa, a posebno se ljutio njihov trener Jurgen Klopp. Odmah nakon što je Oliver označio kraj, Liverpoolov trener došao je do njega i verbalno ga napao. 

Klopp je zatim pred novinarima rekao: "Bio je penal 100 posto! Za sve nogometne ljude na planeti. Ono je 100 posto faul na bilo kom dijelu terena i još žuti karton. Svi koji su gledali snimku su vikali da je čisti penal. Ali, znam da će nam naći neko objašnjenje. Recimo frazu da nije bila čista situacija za gol. Naravno da je bio penal."

Pročitajte više