Ozljede kroje SP: Kad zvijezde plaćaju cijenu stalnog napretka igre



GOTOVO svakog dana prije SP-a neka od reprezentacija izgubi nekog od svojih aduta. Zbog ozljeda su posljednji otpali Ferdinand i Mikel, pod velikim upitnikom su Pirlo, Drogba...

Drogba s longetom, Pirlo bez prvog kruga

Česte ozljede reprezentativaca pred SP u Južnoj Africi ovih dana glavna su tema u mnogim taborima. Posljednji su se u problemima našli Fabio Capello, Lars Lagerback i Sven Goran Eriksson. Naime, zbog ozljede koljena Engleska će morati bez pouzdanog braniča Ferdinanda, a Nigerija bez jednog od najboljih, Mikela. Eriksson se nada da će se Drogba oporaviti te da će moći igrati s longetom. Jedan od najboljih napadača svijeta odlučio se podvrgnuti operativnom zahvatu kako bi odmah bio spreman.

Cijeli prvi krug preskočit će Andrea Pirlo, Talijani još čekaju odluku oko posljednjeg ozlijeđenog, Palomba. Već su ranije zbog ozljeda otpali Lassana Diarra, Michael Ballack, Michael Essien, Cristian Traesch. Dok neki dijele mišljenje kako je to normalna pojava pred svaki SP, ovako čestih ozljeda prije SP-a ranije nije bilo. Logično je, stoga, zaključiti kako je najveći faktor u toj pojavi akumulirani umor igrača.


'Otišla' Chelseajeva veza, Nijemci bez četvorice
Stalni napredak tehnologije, sve zahtjevniji treninzi i veći broj utakmica pridonose ljepoti nogometa, no s druge strane ostavljaju posljedice na pojedincima. Zbog težnje za optimalnim i što boljim izvedbama igrači tako često postaju žrtve vlastitog truda, što se očituje u danima pred SP. Redom se tu radi o igračima najvećih klubova, koji iza sebe imaju najviše utakmica. Prednjači Chelsea, koji je igrao Ligu prvaka gotovo do završnice i osvojio duplu krunu. Njihova su tri igrača ozlijeđena, zanimljivo, sva trojica vezna.

Nijemci imaju zasad najviše otpalih zbog ozljeda, čak četiri, dok je još uvijek neizvjestan nastup Arjena Robbena. Trenutno stanje ne daje poseban optimizam kad je fantazist Nizozemske u pitanju. Najviše razloga za osmijeh u danima pred početak natjecanja ima Vicente Del Bosque, kojem se vraća Fernando Torres, a bit će spremni i Fabregas i Iniesta. Španjolci su među favoritima za naslov, a sigurno će im prednost biti i to što im je bolnica - prazna.

Popis udarne postave ozlijeđenih prema Marci:

Rene Adler (Njemačka) - Heiko Westermann (Njemačka), Rio Ferdinand

(Engleska), Christian Träsch (Njemačka), Lassana Diarra (Francuska) -
Michael Ballack (Njemačka), Michael Essien (Gana), John Obi Mikel
(Nigerija), Andrea Pirlo (Italija) - Arjen Robben (Nizozemska), Didier
Drogba (Obala Bjelokosti)

Pod upitnikom: Palombo (Italija), Palacios (Honduras)

Pročitajte više