"Pa što da mi u NBA ligi zvižde? Ma dajte, pa igrao sam u Beogradu..."

Foto: Profimedia

GORAN DRAGIĆ u svojih prvih 10 godina u NBA ligi nije osvojio naslov prvaka, iako mu je bilo blizu 2020. kad je s Miamijem u bubbleu igrao finale protiv LA Lakersa. Ove sezone to bi se moglo promijeniti nakon što je potpisao za Milwaukee Buckse, koji su najveći favorit za osvajanje prstena.

Tijekom doigravanja napunit će 37 godina, već odavno nije na razini All-Star igrača, što je bio 2018., ili člana jedne od najboljih petorki lige, kao 2014., ali od nedavnog dolaska u Buckse pokazao se kao vrijedan dio rotacije u ulozi pričuvnog razigravača. 

U velikom intervjuu za španjolsku Marcu uoči početka NBA doigravanja objasnio je da ga ne pogađa neprijateljska atmosfera u NBA dvoranama jer je iskusio igranje u Beogradu, a dotaknuo se i novog NBA natjecanja iduće sezone te procijenio kako bi ono izgledalo da se uključe i euroligaški klubovi.

Dragić: Zvižde mi? Ma dajte, pa igrao sam u Beogradu...

Dragić je na ljeto 2021. iz Miamija razmijenjen u Toronto, ali slovenski razigravač i jedini kanadski klub jedan drugome nisu bili u planovima. Štoviše, Dragić, koji se nadao da će tog ljeta završiti u Dallasu kod Luke Dončića, nakon razmjene je za slovenske medije rekao da "ima veće ambicije", što su kanadski navijači shvatili osobno.

Od starta ga nisu prihvatili, a nakon što su se tijekom sezone rastali žestoko su mu zviždali svaki put kad bi se vratio u grad, bilo s Brooklynom, Chicagom ili sada s Milwaukeejem, kao prošle nedjelje u posljednjoj utakmici uvodnog dijela sezone.

VIDEO: Arena Sport

"Haha, ma nije me briga. Svi kažu kako mi zvižde svaki put kad primim loptu. Ma dajte. Pa igrao sam u Beogradu, gdje se stvari razbijaju. Ovo je ništa, za mene je to normalna situacija. Ne znam zašto se svi čude što se događa", rekao je Dragić, koji će u prvom krugu doigravanja opet morati u Toronto ako Raptorsi prođu kroz play-in.

Za Buckse je rekao da imaju identitet, znaju igrati i nikog ne podcjenjuju te vjeruje da će, izbjegnu li ozljede i zadrže fokus, osvojiti naslov prvaka. Debakl Dončićevih Mavericksa nije želio komentirati jer nije bio tamo, ali osvrnuo se na odluku NBA lige da od sljedeće sezone pokrene novo natjecanje usred sezone, svojevrsni kup.

Europljanima protiv NBA klubova ne bi pomogla ni FIBA-ina pravila

Pitali su ga kako bi najbolji europski klubovi prošli u takvom natjecanju s NBA momčadima i bi li im bilo lakše da se igra po FIBA-inim pravilima, bez obrambene tri sekunde.

"Mislim da ne bi. Treba uzeti u obzir da europske momčadi nisu naviknule igrati takvim tempom. Najbolje momčadi poput Barcelone, Reala i Efesa mogle bi se nositi, ali teško je reći koliko puta. Bilo bi to dobro za košarku, ali ne znam kako bi to uklopili u ionako brutalan raspored.

Europske momčadi znale su pobijediti, ali to su sve predsezonske utakmice, u kojima NBA klubovi ne idu 100 posto jer ih čekaju 82 puno važnije utakmice. Ali bilo bi to dobro za košarku, da se europski mladi igrači okušaju protiv Luke, Duranta ili Giannisa", rekao je Dragić.

Pročitajte više