"Pakao, horor, crna zemlja..." Srbi o Dream Temu protiv kojeg Srbija igra na OI-ju

Foto: Profimedia

ADRIAN WOJNAROWSKI, najpouzdaniji NBA insajder, objavio je roster američke košarkaške reprezentacije za Olimpijske igre ovog ljeta u Parizu. Steph Curry, LeBron James, Kevin Durant, Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adebayo i Anthony Davis su na popisu, uz napomenu Wojnarowskog da je još jedno mjesto otvoreno.

Srbi odavno odbrojavaju do 28. srpnja

Na ovo su burno reagirali srpski mediji. Njihova je reprezentacija naime na OI-ju u skupini s SAD-om i brojni ljubitelji košarke u toj zemlji već dugo odbrojavaju do 28. srpnja, kada u Parizu na otvaranju turnira igraju Srbija i Amerika. "Srbiju čeka pakao, Amerikanci odredili Dream Team za Olimpijske igre. Jedan je od najjačih u povijesti košarke!" naslov je teksta u Telegrafu, ispod kojeg piše:

"Ono čega su se mnoge reprezentacije plašile, sada se i obistinilo - košarkaška selekcija SAD-a, odnosno njihov selektor Steve Kerr odredio je spisak od 11 igrača koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je ostavio i jedno slobodno mjesto. Kerr je na raspolaganju imao doslovno sve najveće zvijezde iz NBA lige, što je maksimalno iskoristio i skrojio jednu od najmoćnijih momčadi koje je ova zemlja i vidjela, ako isključimo čuveni originalni 'Dream team'. Nije poznato još tko će se naći kao 12. putnik za Pariz, ali je već sigurno da Srbiju, ali i sve druge selekcije čeka pravi pakao protiv ove momčadi."

"Imaju samo jednu misiju, a mi im prvi stojimo na putu"

Blic piše: "Horor za Srbiju. Čekaju je najveće NBA zvijezde Steph Curry i LeBron James. Amerikanci imaju momčad za naježiti se." Isti izvor dodaje: "11 paklenih igrača koji će na Olimpijskim igrama u Parizu imati samo jednu misiju - zlato. I baš mi im stojimo prvi na tom putu, jer je ždrijeb tako htio." Kuriru je naslov: "Ameri se ne šale, bit će jako kao crna zemlja! Objavili su popis za Olimpijske igre. Imena su da se smrzneš. Ovo je jedna od najjačih momčadi ikad."

SAD se u Parizu nalazi u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i pobjednikom kvalifikacijskog turnira koji se igra u Portoriku.

Pročitajte više