Pala i stopostotna Italija: Barakude u polufinalu Europskog prvenstva!

U POSLJEDNJOJ utakmici skupine A Europskog prvenstva Hrvatska vaterpolska reprezentacija je pobjedom protiv Italije 8:5 (3:2, 1:2, 4:1, 0:0) osvojila prvo mjesto i izravno ušla u polufinale. Protivnik naše reprezentacije među četiri najbolje momčadi bit će bolji iz susreta Srbije i Crne Gore. Sandro Sukno s tri i Petar Muslim s dva gola predvodili su Barakude protiv neprepoznatljivih Talijana, a izvrstan je bio i Josip Pavić.

Važnost dvoboja ovoga puta nije sputala naše reprezentativce u prvoj četvrtfini, koji su od samog starta krenuli odlučno po pobjedu koja im je garantirala prvo mjesto nakon neočekivanog remija Crnogoraca s Rumunjima.

Ni pogodak Maurizija Feluga nakon isključenja Jokovića nije omeo Barakude - odmah u idućem napadu Bošković je neobranjivim udarcem zakucao loptu iza Tempestija za 1:1, a već sljedeću priliku s igračem više naši su preko Sandra Sukna pretvorili u vodstvo. Treći uzastopni gol za Hrvatsku zabio je Muslim nakon što si je odlično oslobodio prostor poslije prekršaja na šest metara, a konačan rezultat prve dionice postavio je Stefano Luongo.

I u drugoj dionici nakon gola Talijana naši odgovaraju u idućoj akciji - Gallo je ljevicom probušio Pavića, ali iz situacije s igračem više opet pogađa Sukno i rezultat je 4:3. Zadnja minuta prije poluvremena donijela je pregršt uzbuđenja - Damir Burić loše je pucao u kontri naših, a na drugoj stranim, kada je na semaforu ostalo 30 sekundi do odmora, Christian Presciutti izjednačava na 4:4. Uspjele su tada Barakude izboriti igrača više u preostalom vremenu, ali Talijani blokiraju udarac Sukna, a Karačevu šraubu lakoćom sa zvukom sirene brani Tempesti.

Ionako užarena Sava proključala nakon Pavićeve obrane peterca

Maro Joković sam je izborio isključenje talijanskog igrača i prekrasno proigrao Nikšu Dobuda koji s dva metra vraća našima prednost u nastavku utakmice. Ipak, Talijani odmah izjednačavaju, drugim golom Feluga nakon što je isključen Bošković. Na polovici treće četvrtine opet je na sceni Maro Joković - Jugovo krilo preuzelo je odgovornost u situaciji s dva igrača više, kad nitko od naših nije htio pucati, i zakucao loptu pod gredu talijanskog gola. Suknovim trećim golom Hrvatska je povela 7:5, a totalni delirij zavladao je nakon što je Pavić obranio peterac Figlioliju. Uoči posljednjih osam minuta Muslim je drugim golom digao prednost Barakuda na tri gola.

U četvrtoj četvrtini Barakude su rutinski zadržale prednost i ušle u polufinale Eura...

Pročitajte više