Panathinaikosu veliki derbi grčke košarke, Vujčić ubacio 15 poena

KOŠARKAŠI Panathinaikosa svladali su Olympiacos 98:91 u derbi utakmici 18. kola grčkog prvenstva. Ukupno je to treći poraz drugoplasirane pirejske momčadi, dok Pao predvodi ljestvicu omjerom 17-1.

Bila je to jedanaesta prvenstvena uzastopna pobjeda Panathinaikosa nad Olympiacosom koji na najtežem gostovanju nije slavio pune tri godine u HEBA ligi.

Najzaslužniji za to ovaj je puta bio je sjajni Dimitris Diamantidis sa 26 poena, sedam skokova i jedanaest asistencija, a sjajnu je pomoć imao i u Nicholasu, prvom strijelcu dvoboja sa 27 koševa.

Nikola Vujčić nije dobio veliku minutažu u dresu Olympiacosa, svega deset minuta, no statistički ih je sjajno iskoristio. Postigao je centar hrvatske košarkaške reprezentacije 15 poena uz šut 5-6 za dva poena i s linije slobodnih bacanja. Sa 26 koševa i šest skokova najbolji je kod gostiju bio Josh Childress.

Ilisiakos, sastav koji se bori za ostanak u HEBA ligi iznenadio je trećeplasirani Maroussi. Bilo je 74:69 za četvrtu pobjedu domaćina i peti poraz u ovoj utakmici gostujućeg sastava.

HEBA liga, 18. kolo:

Panathinaikos - Olympiacos 98:91

Ilisiakos - Maroussi 74:69

Redoslijed: 1. Panathinaikos 17-1, 2. Olympiacos 15-3, 3. Maroussi 13-5, 4. Panellinios 12-6...

Pročitajte više