Parreira: Brazil nema zvijezda!

BRAZILSKI nogometni izbornik nastoji prebaciti breme favorita sa njegove reprezentacije jer je svjestan da se spavanje na lovorikama najčešće obije o glavu.

Carlos Alberto Parreira drži da je pritisak na njemu mnogo manji nego na igračima jer je već jednom osvojio Svjetsko prvenstvo, 1994. godine.

Momčad puna velikana prema njegovom mišljenju ne predstavlja problem jer Pareira hladno tvrdi kako u njegovoj momčadi "nema zvijezda".

"Sve su to mladići koji se uzajamno poštuju i nastoje naučiti ponešto jedan od drugog i koji se sjajno slažu." - opisao je Pareira svoju momčad, kao da se radi o malim izviđačima na logorovanju, a ne o najskupljoj reprezentaciji u povijesti nogometa.

Selektor "Carioca" najvećim rivalima smatra Argentinu, a divi se i Nizozemskoj i Češkoj. Ne zanemaruje ni Njemačku, ali najviše zbog toga što je domaćin.

Poznato je da izbornik Selecaa ima čarobni napadački četverokut Ronaldinho, Robinho, Adriano i Ronaldo, ali što misli o lošim izdanjima Cafua, Roberta Carlosa i pogotovo Dide, koje su rugalice prozvale "Bermudski trokut".

"Ljudi traže probleme tamo gdje ih nema. One koji fantastično igraju na najveće utakmice godinama, sad se potcjenjuje zbog manjih pogrešaka. Najvažnije je da dođu u formu kada bude najpotrebnije." - stao je u odbranu svoje neuvjerljive obrane Parreira.

Z.A.

Pročitajte više