Partizan uzeo Jugu broncu nakon produžetaka i peteraca, Pro Reccu šesti naslov

VATERPOLISTI beogradskog Partizana pobijedili su dubrovački Jug Croatia osiguranje nakon boljeg izvođenja peteraca s ukupnih 16:15 u dvoboju za treće mjesto na Final-Fouru u Napulju.

Bila je to utakmica u kojoj su Dubrovčani stalno bili u zaostatku, pa je Partizan, kojeg vodi bivši proslavljeni reprezentativac bivše Jugoslavije Igor Milanović, nakon tri četvrtine imao dva gola prednosti, 9:7.

No, Jug je u zadnjoj minuti zabio tri, a primio jedan pogodak, čime je odveo utakmicu u produžetke. Nakon njih opet nije bilo pobjednika (11:11), pa su odlučivali peterci, u kojima je beogradski klub bio bolji s 5:4.

Maro Joković bio je najbolji strijelac kod Juga s tri gola. Po dva pogotka postigli su Miho Bošković, Pavo Marković i Paulo Obradović, a po jednom su se u strijelce upisali Tihomil Vranješ i Lukas Seman. U Partizanu je najbolji strijelac bio Stefan Mitrović s tri pogotka.

A svoj šesti naslov uzeli su vaterpolisti talijanskog Pro Recca, njihov treći u zadnje četiri sezone. U finalnoj utakmici Final-Foura pobijedili su crnogorski Primorac s 9:3 (0-2, 3-1, 3-0, 3-0).

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala u Rijeci, no tada je slavio Primorac s 8:7. Ovoga puta je crnogorski sastav poveo s 2:0 na kraju prve, odnosno s 3:2 u drugoj trećini, ali nakon toga crnogorski vaterpolisti nisu zabili niti jedan gol do kraja utakmice.


Od 17 napada s igračem više, Primorac je iskoristio samo jedan! U pobjedničkoj momčadi je najefikasniji bio Vanja Udovičić s četiri pogotka, a naš Damir Burić postigao je jedan gol za Pro Recco.

Vaterpolo, Final-Four Lige prvaka:

za treće mjesto:

Partizan – Jug CO 16-15 na penale /10-10, 11-11/ (4-2, 2-3, 3-2, 1-3 / 1-0, 0-1 / 5-4)

finale:

Pro Recco – Primorac 9-3 (0-2, 3-1, 3-0, 3-0)

Vaterpolo, Final-Four Lige prvaka:

Pročitajte više