Patrick Lang: Hrvatski navijači su pokušali omesti Schild, ali nisu uspjeli

NAJVEĆI novinarski autoritet za skijanje u pregledu utrke napominje da su uvjerljivu pobjednicu utrke hrvatski navijači na Sljemenu pokušali dekoncentrirati vikom i zviždanjem, ali je ona trenutak nepažnje uspjela nadoknaditi u drugom dijelu staze.

"Schild je izgubila trenutak vremena na vratima u drugoj utrci jer su joj hrvatski navijači zviždali i dobacivali, nadajući se da će tako pobijediti Ana Jelušić", piše Skiracing. U tekstu se navodi kako je Austrijanka ipak povratila sabranost u drugom dijelu utrke i pobijedila s velikom razlikom u odnosu na konkurentice.

Skiracing napominje da je Schild, sada već dvostruka uzastopna pobjednica Snježne kraljice, još u tinejdžerskim godinama prošla pet operacija koljena, a sada je najbolja slalomašica svijeta.

"Neobično sam sretna što mi je još jednom uspjelo pobijediti na utrci koja je toliko posebna. To je iznimno teška i duga staza i na njoj je potrebno skijati sa puno osjećaja. Snijeg je bio zaleđen na vrhu, a mekši na dnu, zato se trebalo dobro prilagoditi podlozi", rekla je Schild, kojoj je dobra prilagodba različitim vrstama leda donijela rekordnu nagradu za pobjedu u ženskom kupu, ček na 60 tisuća eura.

Trećeplasirana skijašica, Čehinja Sarka Zahrobska je bila oduševljena prvim postoljem u natjecanjima Svjetskog kupa: "Presretna sam što sam ovakav rezultat postigla na tako velikom natjecanju i pred toliko puno gledatelja."

Pročitajte više