super bowl

Patriotsi su otpisali Bradyja. Bez njega nisu ušli u playoff. Sad su se oglasili

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

TOM BRADY je u 43. godini morao otići iz New England Patriotsa, kluba u kojem je bio dva desetljeća i kojeg je pretvorio u dinastiju.

Napravio je dinastiju od Patriotsa ali morao je otići

Patriotse je devet puta vodio do Super Bowla, te tamo uzeo šest naslova. Ipak, klub njegovog života ga je otpisao, ali Brady se usprkos tome i za sportaša poodmakloj dobi, odbio umiroviti.

Ljetos je izazvao senzaciju kada je preselio u Tampa Bay Buccaneerse. Sada ih je u prvoj sezoni odveo do naslova, njihovog drugog u povijesti. Brady je pri tome postavio i poboljšao par rekorda.

Buccaneerse je u prvoj sezoni vodio do naslova te postavio i poboljšao nekoliko rekorda

U svom desetom nastupu u najvećoj utakmici Brady je prvi put u prvoj četvrtini bacio touchdown. Pronašao je Roba Gronkowskog, koji Tampa Bay Buccaneerse dovodi u vodstvo 7:3 nakon prvih 15 minuta igre. Ukupno mu je ovo bio ukupno 13. touchdown bačen k Gronkowskom u utakmicama doigravanja, što je najviše touchdowna nekog dvojca u povijesti NFL doigravanja. Gronk i Brady su postali najuspješniji tandem u povijesti doigravanja s 13 dodavanja za touchdown. Do noćas su rekord držali legendarni Joe Montana i Jerry Rice iz San Francisco 49ersa. U drugoj četvrtini dvojac je još malo popravio vlastiti rekord novim touchdownom za vodstvo 14:3.

Brady je sedmim osvojenim Super Bowlom poboljšao rekord osvojenih naslova jednog igrača kojeg je do sada držao, kao i onaj po broju nagrada za MVP-a Super Bowla, jer ovo mu je bila peta. Ujedno je postao prvi quarterback koji je do pobjede u Super Bowlu vodio klubove iz obje konferencije. 

Utakmicu je završio s 201 prebačenim jardom, samo osam nekompletiranih dodavanja iz 29 pokušaja te tri dodavanja za touchdown.

Patriotsi bez njega nisu niti uspjeli ući u playoff

"Mislim da smo znali da će se ovo dogoditi večeras, zar ne?" kazao je Brady nakon najnovijeg trijumfa u impresivnoj karijeri.

Patriotsi? Bez otpisanog Bradyja, koji ih je vodio do šest naslova, nisu uspjeli niti ući u playoff.

Nakon što je on bez njih odmah osvojio naslov s novim klubom, objavili su na Twitteru:

"Čestitamo najvećem svih vremena."

Pročitajte više