Euro 2020

Paul Robinson o Simonovoj grešci: Nevjerojatno da je Hrvatska opet zabila ovakav gol

Foto: EPA

UMIROVLJENI engleski vratar Paul Robinson u emisiji beIN Sportsa komentirao je grešku španjolskog vratara Unaija Simona kod prvog gola Hrvatske.

Podsjetimo, slična se stvar dogodila Robinsonu na utakmici Engleske i Hrvatske u Zagrebu 2006. godine. Gary Neville mu je vraćao loptu, a ona je ispred njega odskočila, prevarila ga te je ušla u mrežu za vodstvo Hrvatske 2:0, što se pokazalo i konačnim rezultatom.

"Opet Hrvatska s ovakvim golovima", započeo je Robinson kroz smijeh pa dodao: "Nevjerojatno da je to opet Hrvatska. Ovakvo dodavanje imate 10 ili 15 puta u utakmici, pa o njemu ni ne razmišljate. Ovo je drukčije od moje situacije jer sam ja išao udariti loptu koja nije bila tamo, ona je preskočila meni preko noge, a ovo je čisti pad koncentracije. Ovo je za njega toliko lagano da on već gleda što će dalje s njom, kako je što prije proslijediti braničima. U njegovu obranu, nije to dobro dodavanje Pedrija. Bila je to nezgodna lopta, ali golmani bi se trebali moći nositi s tim."

Istaknuo je da će ga ta situacija proganjati cijeli život, baš kao što i njega proganja ona s Maksimira.

"Cijeli život će morati slušati o ovome kiksu, kao što i ja danas sjedim ovdje i govorim o tome otprije 15 godina. Kako se osjeća u ovoj situaciji? Meni je bilo drukčije, lopta je udarila grbu na terenu i ja sam u tom trenutku iskreno bio uvjeren da nisam mogao ništa učiniti, išao sam udariti loptu koja nije bila tamo, ali ovo je pad koncentracije. Nije mi smetalo za vrijeme utakmice, ali zato poslije utakmice... Nisam bio isti čovjek ni golman 18 mjeseci. Novinari, navijači, taj pritisak...", zaključio je.

Pročitajte više