Payton u Milwaukeeu, Allen u Seattle

NA SAMOM isteku roka za promjene košarkaša dogodila se i najveća zamjena u NBA ligi ove godine. Glavni protagonisti zamjene Seattle SuperSonics i Milwaukee Bucksa su zvijezde Gary Payton i Ray Allen, koji će karijeru nastaviti u novim sredinama.

Seattle je poslao Paytona i Desmonda Masona u Milwaukee za Raya Allena, Kevina Olliea, Ronalda Murraya i prvi izbor na sljedećem ´draftu´.
Našem Toniju Kukoču će se tako u Bucksima pridružiti Payton, koji je u petak trebao odigrati svoju 1.000-tu utakmicu za Sonicse, no umjesto toga će upravo u Seattleu po prvi puta odijenuti dres Milwaukeea, čiji je trener George Karl također dugo godina proveo na klupi Seattlea.

Payton (34) je jedan od najboljih braniča lige sa preosjekom od 20.8 ubačaja i 8.8 asistencija, dok mu njegov ugovor sa Sonicsima garantira 13 milijuna dolara ove sezone. Milwaukee je dobio i Masona (25) koji također postiže puno (14.1 poena) i igra svoju tek treću sezonu.

U suprotnom smjeru će Allen (27) sa prosjekom od 21.3 poena, trostrukim uvrštenjem NBA All-Star, a izabran je i za člana američke reprezentacije za OI u Ateni. Allen je u četvrtoj godini sedmogodišnjeg ugovora, koji je ukupno vrijedan 71 milijuna.

Seattleu to nije bila jedina današnja trgovina jer su poslali braniča Kennya Andersona u New Orleans Hornetse za centra Eldena Campbella.

I Boston Celticsi su iskoristili zadnje sate prijelaznog roka poslavši braniča Shammonda Williamsa u Denver za centra Marka Blounta i krilo Marka Bryanta.

Pročitajte više