Pep nakon preokreta ušao u polufinale, junak Cityja odmah poslao poruku Mbappeu

Foto: Hina

NOGOMETAŠI Manchester Cityja izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u obje utakmice četvrtfinala pobijedili Borussiju Dortmund s rezultatom 2:1.

Borussija je u uzvratnom susretu u Dortmundu povela u 15. minuti golom Judea Bellingham, izjednačio je Riyad Mahrez iz jedanaestera u 55. minuti, a rezultat je okrenuo Phil Foden u 75. minuti.

Prošlog tjedna također je bilo 2:1. City je u prvoj utakmici poveo golom Kevina De Bruynea u 19. minuti, da bi gosti izjednačili šest minuta prije kraja golom Marca Reusa. Nijemci ipak, nisu izdržali i City je do pobjede došao u 90. minuti preko Phila Fodena.

Nakon što je posljednje tri sezone ispadao u četvrtfinalu (Lyon, Tottenham, Liverpool), City je napokon stigao do polufinala. Posljednji put se među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta probio 2016. kada je u dvije utakmice izgubio od Real Madrida.

Ovoga puta će kartu za finale tražiti protiv PSG-a koji je izbacio aktualnog prvaka Europe Bayern. Odmah nakon utakmice, doslovce iz svlačionice, na Twitteru se oglasio Phil Foden koji je poslao poruku Kylianu Mbappeu s pitanjem: ''Jesi li spreman?''.

Pročitajte više