PEPU NIJE DOSTA BEKOVA Ljetos za trojicu dao 150 milijuna, a sada kupuje četvrtog

Foto: Getty Images/Guliver Image

GUARDIOLA JE ljetos od emiratskog gazde Manchester Cityja dobio 250 milijuna eura za pet novih igrača. Više od pola iznosa izdvojio je za tri bočna, od kojih su dva bili najskuplji braniči u povijesti.

Prvo je 14. srpnja rekord postavio desni bočni Kyle Walker, za kojeg je Tottenhamu plaćeno 45 milijuna funti, da bi samo deset dana kasnije City postavio novi rekord davanjem čak 52 milijuna funti za Bernarda Mendyja, lijevog bočnog Monaca.
 
Isti dan za svaki slučaj od Reala je za 30 milijuna funti kupljen Danilo, primarno desni bočni, ali koji može popuniti i lijevi bok.
 
Razlog ovakvog šopinga bekova bio je Guardiolin otpis veterana Zabalete, Clichyja i Kolarova. Naravno, to što na raspolaganju za trošenje ima vreću bez dna, omogućilo mu je da dovede igrače koje se smatra najboljima na svijetu na njihovim bokovima (Walkera, Mendyja) i još jednu skupu zamjenu.
 
Ali, najskuplji branič u povijesti, Cityjev lijevi bočni Mendy, već krajem rujna teško se ozlijedio. Ruptura križnog ligamenta koljena znači da ga nema sve do kraja travnja. 
 
Guardiola ga je kupio zbog ofenzivne probojnosti, jer prošle sezone u Monacu, Mendy je imao čak 11 asistencija.
 
Zato nije čudno da nadomjestak za njega traži u Philippu Maxu (23), koji je sezone najbolji dodavač Bundeslige.
 
Lijevi bek Augsburga do polovice sezone namjestio je čak 10 golova, a engleski i njemački mediji pišu da je City već započeo pregovore.
 
Da se nešto kuha daje naslutiti i Stefan Reuter, generalni menadžer Augsburga: "Uvijek smo spremni razgovarati kada igrač dođe sa zanimljivom ponudom."
 

Pročitajte više